Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:967990
 
Оценка:
Опубликованно: 27.03.2002.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Sociālā palīdzība    4
2.  Sociālās palīdzības veids – sociālie pabalsti    7
2.1.  Valsts sociālie pabalsti    8
2.2.  Pašvaldību sociālie pabalsti    11
2.3.  GMI – jauns pabalsta veids    16
  Secinājumi un priekšlikumi    19
  Izmantotās literatūras saraksts    21
Фрагмент работы

Sociālā palīdzība plašākajā izpratnē ir visaptverošs pasākumu komplekss, kas veicina iedzīvotāju dzīves apstākļu uzlabošanos, ietekmē sociālās izmaiņas un veido institūcijas, kas var sniegt visdažādāko palīdzību gan valsts sociālās politikas ietvaros, gan labdarības ietvaros.
Sociālās palīdzības pasākumi veido drošības tīklu tām personām, kuras nesaņem pietiekamus ienākumus no darba, sociālās apdrošināšanas maksājumiem vai valsts sociālajiem pabalstiem un, kuras pilda līdzdarbības pienākumus. Sociālā palīdzība risina sociāli mazaizsargātu iedzīvotāju grupu problēmas un ar rehabilitācijas pasākumu palīdzību veicina pašpalīdzības iespējas un integrāciju sabiedrības dzīvē.
Kursa darba mācību priekšmeta “ Uzņēmuma finanses” uzdevums ir iepazīties ar sociālo palīdzību Latvijā, izanalizēt sociālo palīdzību pabalstus, it īpaši pievērst uzmanību pabalstiem, kuri tiek maksāti no pašvaldības budžetiem – pašvaldības sociālajiem pabalstiem, izanalizēt pašvaldību sociālo pabalstu maksājumus 2000.gadā.
Kursa darbā izmantoti Labklājības ministrijas materiāli par sociālo palīdzību, statistikas pārskati par sociālo darbību Latvijā.
Kursa darba teorētiskajā daļā ir izmantota monogrāfiskā metode.
Kursa darba tēmu “ Sociālie pabalsti – viens no sociālās palīdzības veidiem” es izvēlējos tāpēc, ka kursa darba tematika ir tieši saistīta ar manu pamatdarbu.
Sociālā palīdzība ir sociālās drošības sistēmas sastāvdaļa, kuras klienti ir īpašās dzīves grūtībās nonākušas personas, kuras nesaņem ne no viena cita pietiekamu palīdzību.
Sociālā palīdzība ir viena no Latvijas Labklājības ministrijas kompetencē esošās sociālās drošības politikas sastāvdaļām. Tā aptver sabiedrības sociāli ekonomisko pasākumu kompleksu ar mērķi garantēt sociālu aizsardzību ikvienam paša spēkiem nepārvaramās grūtībās nonākušam cilvēkam, kas pats nespēj sevi nodrošināt un nesaņem pietiekamu palīdzību – ne aprūpes, ne materiālā ziņā. Iedzīvotāju dzīves līmeni, labklājību ietekmē ekonomiski procesi. Padomju Savienības sabrukums un Latvijas Republikas neatkarības atjaunošana 1991.gadā kardināli izmainīja Latvijas sabiedrības politiskos, saimnieciskos un sociālus pamatus. Ekonomisko reformu rezultātā, kas bija saistītas ar pārkārtošanos no valsts plāna ekonomikas uz tirgus ekonomiku, strauji pazeminājās iedzīvotāju dzīves līmenis. To izraisīja ražošanas samazināšanās, tai sekojošais bezdarbs, inflācija, iedzīvotāju pirktspējas krišanās.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1114500
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация