Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:628814
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
  Soda jēdziens    3
  Sodu veidi    4
  Nāves sods    5
  Brīvības atņemšana    6
  Arests    8
  Piespiedu darbs    9
  Naudas sods    10
  Mantas konfiskācija    11
  Izraidīšana no Latvijas Republikas    12
  Tiesību ierobežošana    13
  Policijas kontrole    14
  Nobeigums    15
  Izmantotā literatūra    16
Фрагмент работы

Bargākais kriminālsods ir brīvības atņemšana, taču ne vienmēr nodarījums ir tiks smags vai sabiedriski bīstams, ka cilvēks tūlīt jāliek aiz restēm. Sabiedrībā pastāv noteiktas morāles un tiesību normas, no kurām izriet attiecīgie cilvēku uzvedības noteikumi – aizliegumi un prasības. Aizliegumi veido cilvēka pienākumu atturēties no sabiedrībai kaitīgām darbībām, bet prasības – pienākumu veikt sabiedrībai derīgu vai nepieciešamu darbību. Cilvēks nes atbildību visas sabiedrības priekšā aizliegumu un prasību neievērošanas gadījumā. Tā ir viena no pazīmēm, kas raksturo sabiedrību un tās iekārtu. Persona, kas pārkāpj sabiedrībā pastāvošos, kā arī likumos un dažādos normatīvajos aktos reglamentētos uzvedības noteikumus, izjūt savas rīcības negatīvās sekas, kas atkarībā no uzvedības noteikumu pārkāpšanas smaguma izpaužas šīs personas nosodīšanā, tās tiesību ierobežošanā, brīvības atņemšanā, vai citādā piespiedu līdzekļu piemērošanā.
Soda mērķis ir vainīgo personu sodīt par izdarīto noziedzīgo nodarījumu, kā arī panākt, lai notiesātais un citas personas pildītu likumus un atturētos no noziedzīgu nodarījumu izdarīšanas. (Krimināllikuma 35. panta 2. daļa).
Lai šo mērķi īstenotu, Krimināllikumā ir paredzēti sekojoši sodi: nāvessods, brīvības atņemšana, arests, piespiedu darbs, naudas sods, kā arī papildsodi: mantas konfiskācija, izraidīšana no Latvijas Republikas, tiesību ierobežošana, policijas kontrole.
Soda veidu daudzums ir pietiekošs, lai, skatoties pēc izdarītā noziedzīgā nodarījuma rakstura un notiesātās personas, tiesa spētu izvēlēties atbilstošu sodu. Tomēr tiesa pārsvarā piespriež ar brīvības atņemšanu saistītos sodus. Latvijas cietumi ir pārpildīti, cietumnieku uzturēšana valstij izmaksā pārāk dārgi. Ir skaidrs, ka jāmaina Latvijā esošā sodu sistēma. Jāsekmē tas, ka brīvības atņemšana netiek tik bieži piemērota.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1173446
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация