Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:468973
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    2
  TEORĒTISKĀ DAĻA    4
  LTV KĀ SABIEDRISKAS TELEVĪZIJAS PIENĀKUMI    7
  SPORTA RAIDĪJUMI LATVIJAS TELEVĪZIJĀ    9
  LTV PROGRAMMAS IZPĒTE    13
  SECINĀJUMI    20
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    21
Фрагмент работы

20. gadsimta vidū kopā ar populāro mūziku, kino un medijiem arī sporta sacensības veidoja jēdzienu “masu kultūra”. Sportu kā masu kultūras sastāvdaļu raksturo vairākas pazīmes. Sporta sacensībām visā pasaulē seko miljoniem cilvēku. Olimpiskās spēles ir ne tikai pasākums, kas vienkopus sasauc cilvēkus no rekordliela valstu skaita, bet ir arī komerciāli viens no grandiozākajiem projektiem.
No veiksmīgāko sportistu vidus rodas līdzjutēju elki, kuriem neveiksmju sēriju laikā joprojām tiek pievērsta lielāka uzmanība nekā tā brīža veiksminiekiem. Sportistus kā reklāmas tēlus izmanto ne tikai sporta inventāra ražotāji, bet arī kompānijas, kurām ar sporta aktivitātēm nav nekāda sakara (Coca-Cola, Pepsi). Arī Latvijā mēs esam saskārušies ar šādu situāciju, kad populārais hokejists Sandis Ozoliņš aicināja pašvaldības vēlēšanās balsot par noteiktu partiju. Gandrīz visu populārāko sportistu līgumos ar darba devējiem ir atrunāti viņu pienākumi pret medijiem. Kāda futbola kluba fanus var sastapt ne tikai tā mājvietā, bet visā pasaulē.
Sportu par masu kultūras sastāvdaļu ir padarījušas mediju piedāvātās iespējas. Attīstoties tehnoloģijām, izmantojot satelīttehniku, elektroniskie mediji spēj nodrošināt sacensību tiešraides no jebkuras vietas. Pieejamās informācijas apjoms un dažādība veido priekšnoteikumus tam, lai masu cilvēka apziņā vienlīdz svarīgi būtu tādi notikumi kā jaunas cepures iegādāšanās un partijas kongress, prezidenta vizīte vai brauciens trolejbusā. Tad kāpēc sporta līdzjutējam savas iemīļotās komandas spēle nevarētu šķist daudz svarīgāka pat par vēlēšanām?…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация