Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:818752
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.12.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Bērnu spēļu laukumu konstrukcijas    4
  Smilšu kaste    5
  Smilšu kastes ierīkošana    6
  Šūpoles    7
  Kāpelēšanas rāmis    7
  Spēļu namiņi    8
  Slidkalniņš    8
  Karuselis    9
  Rotaļu pilsētiņa    9
  Sporta ierīces un spēļu laukumi    9
  Ieteikumi    11
  Izmantotā literatūra    12
Фрагмент работы

Dārzu veidojam ne tikai estētisku apsvērumu dēļ, tā ir kā dzīves telpa ārpus mājas, šeit tā pat ir grīda (zaļais zāliens), sienas (stādījumi un dārza būves) un griesti (debesis). Mēs labprāt uzturamies dārzā, atpūšamies, ieturam maltīti, uzņemam viesus utt. Arī bērni rīkojas tieši tāpat, tikai daudz reižu aktīvāk, tādēļ ir ļoti labi, ja, veidojot dārzu, ir padomāts arī par bŗnu vecumam atbilstošām interesēm.
Rūpējotis par bērnu atpūtu un nodarbēm svaigā gaisā, pagalmā ieteicams paredzēt vietu rotaļu un spēļu laukumam. Visvienkāršākā zvēle ir smilšu kaste un šūpoles, taču, ja pietiek vietas un līdzekļu, vēlams sarūpēt iespējami dažādāku aprīkojumu, lai bērni varētu daudzpusīgi attīstīt savu veiklību, fizisko spēku, līdsvara izjūtu, radošo iztēli, loģisko domāšanu un apgūtu jaunas iemaņas. Šūpoles, karuseļi, iekārtas virves, trošu ceļi nostiprina un trenē bērnu vestiblāro aparātu, rāpšanās pa alpīnistu sienu – koordināciju un veiklību, savukārt kāpnes, dažāda augstuma stieņi, vingrošanas riņķi attīsta spēku.
Pirmsskolas vecuma bērnu spēļi laukumu galvenā sastāvdaļa – smilšu kaste. Atkarībā no bērnu vecuma, to papildina ar vienkāršākām vai sarežģītām rotaļu ierīcēm. Smilšu kaste nav jāveido pārāk liela, pietiek, ja tās laukums viens vai vairāki kvadrātmetri. Vienkāršākā konstrukcija – dēu kaste bez dibena ar platām malām, kur apsēsties.
Ieteicams mišu kastes malas veidot no koka, jo tas ir silts materiā, pretstatā betonam. Sēžot uz monolītbetona vai betona plākšņu apmales, bērni pat siltā laikā var saaukstēties.
Kad bērni kastē nespēlējas. To ieteicams noslēgt ar vieglu vāku, tas nepieciešams, lai smiltīs suņi un kaķi neikārtou savas dabiskās vajadzības. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация