Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:747494
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.09.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Sprāgstierīces meklēšana    4
2.  Sprāgstierīču kriminālistiski tehniskais raksturojums    9
3.  Dalībniek    12
4.  Speciālais aprīkojums    16
5.  Sprādzienu tehniskās ekspertīzes materiālu apkopošana un noformēšana    17
  Nobeigums    18
  Izmantotā literatūra    21
Фрагмент работы

Pēdējo gadu likumpārkāpumu statistika liecina, ka pieaug ar sprādzieniem saistītie noziegumi. Lai cīnītos ar šāda veida noziegumiem, 1996.gada jūlijā Rīgas pilsētas GPP tika dibināta Sprādzienu atklāšanas un izpētes nodaļa.
Laika posmā no 1994. gada līdz 1997. gada beigām šajā nodaļā tika reģistrētas 76 krimināllietas. Ja 1994. gadā to skaits bija 16, tad 1997. gadā - jau 26 lietas. To atspoguļo 1.pielikumā uzrādītie skaitļi.Visvairāk reģistrētas krimināllietas šajā laika periodā bija Centra rajonā un Vidzemes priekšpilsētā, kā arī Ziemeļu rajonā.
No kopējā šajā nodaļā ierosināto krimināllietu skaita 67% krimināllietu ierosinātas pēc Latvijas Kriminālkodeksa 146.panta - “par mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu”, 20% - pēc 204.panta - “huligānisms”, 8% - pēc 99.panta - “slepkavība pastiprinošos apstākļos”. Divas krimināllietas ierosinātas pēc 98.panta - “slepkavība”, viena pēc 64.panta - “kaitniecība” un viena krimināllieta tika ierosināta pēc 218.1.panta - “speciālo līdzekļu nelikumīga izgatavošana, iegādāšanās, glabāšana, nēsāšana vai realizēšana”.
Ņemot vērā iepriekš minēto statistiku, svarīgu lomu ar sprādzieniem saistīto noziegumu izmeklēšanā un atklāšanā ieņem sprādzienu izmeklēšanas sākumposma īpatnības.
Referātā tiks pievērsta uzmanība un analizēti jautājumi, kas saistīti ar sprāgstierīču meklēšanu, dots sprāgstierīču kriminālistiski tehniskais raksturojums kā arī aplūkotas izmeklēšanas īpatnības -notikumu vietas apskate,dalībnieki, kā arī sprādzienu tehniskās ekspertīzes materiālu apkopošana un noformēšana..Mūsdienu patreizējās situācijas apstākļos šiem jautājumiem ir liela nozīme, jo sprādzienu skaits nemitīgi pieaug un, lai sekmīgi varētu atklāt ar spridzināšanu saistītos noziegumus, liela nozīme ir pareizai izmeklēšanas gaitas uzsākšanai un apstākļu konstatācijai.
Patreiz Latvijā ir sastopama ēku un automašīnu iespējamā mīnēšana. Visizplatītākā ir ēku, māju vai konkrētu celtņu mīnēšana, kā piemēram, skolas. Šajā sakarībā es gribētu sākt ar visgrūtāko un tai pat laikā ļoti atbildīgu procesu kā ēku atmīnēšana. Parasti par sprāgstierīču atrašanos konkrētā ēkā mēs uzzinām, kad kāda persona piezvana uz ēkā esošo telefona numuru, vai par to ziņo policijai.
Ņemot vērā Latvijas speciālo dienestu finansiālās un tehniskās iespējas šobrīd, kad ne Nacionālie Bruņotie Spēki, ne Zemessardze, ne policija nevar atmīnēšanas jautājumus risināt pasaules līmenī tādā apjomā, kā tas ir nepieciešams (apmācīti suņi, elektroniskās ierīces u.c.), neskatoties uz to, šis nozieguma veids mūsu valstī strauji pieaug. Gadījumos, kad ir aizdomas vai precīza informācija par ēkas iespējamo mīnēšanu, iesakām rīkoties sekojoši:
1.Ziņot speciālām vienībām, kuras veic atmīnēšanu. Latvijā tāda ir specvienība “OMEGA”. Šajā vienībā ir speciāli apmācīti, sagatavoti cilvēki sprāgstierīču likvidēšanai.
2.Ierodoties notikuma vietā ir jāveic ēkā esošo personu evakuācija. Tas ir jādara ātri un tai pat laikā sakoordinēti, bez steigas un panikas. Cilvēki ir jānogādā tādā vietā, kur netiktu apdraudētas viņu dzīvības. Tāpat ir nepieciešams evakuēt cilvēkus no blakus esošās ēkas telpām, kuru logi atrodas ar skatu uz mīnēto celtni.
3. Minētās ēkas norobežojamas 100 metru attālumā. Ja blakus atrodas iela, tad tā ir jānoslēdz. Lielajās pilsētās, kā piemēram Rīgā, tas ir grūti izdarāms, jo satiksme ielās ir ļoti intensīva un var rasties ļoti nopietni transporta kustības sastrēgumi.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1191046
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация