Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:557825
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.10.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы


Latvija no 2004.gada 1.maija kļūs par pilntiesīgu Eiropas Savienības locekli. Līdz ar to aktuālāki ir jautājumi par ES, tās likumiem, noteikumiem, prasībām, pienākumiem un mūsu tiesībām. Jautājumu loks katrā no darbības sfērām ir pietiekami plašs: politikā, lauksaimniecībā, vides aizsardzībā un neapšaubāmi likumdošanā.
Latvijas uzņēmēji un ražotāji ceļā uz iekļaušanos ES vienotajā tirgū ir ieinteresēti nodrošināt savu preču un pakalpojumu atbilstību Eiropas standartiem un prasībām. Viena no prasībām ir CE zīme. CE marķējums nav tikai burtu saīsinājums, bet gan apliecinājums, ka šis konkrētais produkts vai pakalpojums atbilst obligātajām drošības prasībām, t.i., ES tirgus prasībām. Protams, uzliekot šo zīmi, ražotājs vai importētājs pierāda, ka viņš uzņemas atbildību patērētāju priekšā. ES likumdošana tehniskās saskaņošanas jomā pēdējos gados ir strauji attīstījusies pateicoties nepieciešamībai paātrināt un noregulēt vienotā tirgus aizsardzību. Sertifikācijas process, sākot ar standartu piemērošanu un CE zīmes uzlikšanu, ir sarežģīts un prasa no uzņēmēja gan zināšanas, gan izmaksas. Taču šī sfēra ir diezgan sarežģīta un neapgūta, jo prasa daudz zināšanu par Eiropas Savienības normatīvo aktu bāzi.
Ja līdz šim bija situācija, ka mēs ievērojām tikai Latvijas nacionālos standartus, tad tagad, kad mūsu ikdienā ienāk regulas un direktīvas šī joma kļūst daudz sarežģītāka. Vispirms apskatīsim standartizāciju kopumā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация