Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:660200
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.03.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Starpkultūru komunikācija    4
2.  Starpkultūru komunikācijas barjeras    5
2.1.  Valodas atšķirības barjera    5
2.2.  Neverbālo kodu barjera    5
2.3.  Stereotipu barjera    6
2.4.  Novērtēšanas barjera    7
2.5.  Stresa barjera    7
3.  Starpkultūru komunikācijas pētniecības jautājumi    9
  Secinājumi    11
  Izmantotā literatūra    12
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Rakstu darba sākumā izvirzītā hipotēze - „veiksmīgas starpkultūru komunikācijas pamatā ir komunikāciju barjeru apzināšanās un pārvarēšana” – ir apstiprinājusies. Apkopojot un izanalizējot teorētisko literatūru un dažādu teorētiķu uzskatus par starpkultūru komunikāciju un komunikācijas barjerām, pierādījās, ka, lai veiksmīgi veidotu komunikāciju ar atšķirīgiem kultūras pārstāvjiem, ir jāapzinās, komunikācijas laikā var veidoties dažādas barjeras, kas var traucēt precīza vēstījuma kodēšanai un dekodēšanai. Šīs barjeras ar dažādiem paņēmieniem, ko arī piedāvā teorētiskie koncepti, ir jācenšas pārvarēt, jābūt pacietīgiem, kā arī jācenšas iegūt pēc iespējas vairāk informāciju par atšķirīgo kultūru, tās normām un vērtībām. Neņemot vērā teorētiskā koncepta ieteikumus par veiksmīgu starpkultūru komunikāciju, tad savstarpējā saziņa jeb komunikācijas var būt apgrūtināta un radīt nesaprašanos savā starpā.
Kā arī norāda 3. nodaļā apskatītie starpkultūras komunikācijas pētniecības jautājumi, tad teorētiķi min to, ka starpkultūru komunikācijā mēdz pastāvēt dažādas barjeras, kas galvenokārt ir saistītas ar atšķirīgo kultūru simboliskajām nozīmēm. Šo simbolu nozīmju atšķirīgums ir jāapzinās un, pirms komunikācijas vai komunikācijas laikā, jāvienojas par simbolu nozīmi, lai komunikācijas būtu veiksmīga un sniegtais ziņojums tiktu uztverts precīzi. Viss komunikācijas process ir nesaskaņu un nesaprašanos pilns, kas arī mudina komunikācijas dalībniekiem apmainīties ar simbolu nozīmēm. Tā kā simboli tiek uzskatīti par centrālajiem jēdzieniem komunikācijas procesā, kā arī nozīmīgas ir atšķirības starp kultūrām, tad tieši šie ir vieni no būtiskajiem jautājumiem, kurus pēta starpkultūru komunikācijā, lai komunikācijas procesu padarītu daudz vienkāršāku un precīzāku, nerastos barjeras vai arī tās būtu daudz vieglāk pārvarēt.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация