Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:174132
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.09.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Uzņēmuma kultūra    4
2.  Tikumi un harmoniskā dzīve    6
3.  Ētiskā darba organizēšana uzņēmumā    9
  Secinājumi    10
  Izmantotā literatūra    11
Фрагмент работы

To, ka ētikai ir būtiska nozīme daudzu profesiju pārstāvju, neviens neapstrīd. Citādāk ir ar uzņēmējdarbību. Kaut arī daudzās pasaules valstīs uzņēmējdarbības ētika sekmīgi attīstās kā akadēmiska disciplīna un ir kļuvusi par uzticamu ceļvedi uzņēmējiem saskarsmē ar savu firmu darbiniekiem un sabiedrību kopumā, tomēr diskusijas par to, vai ētika uzņēmējdarbībā ir iespējama, nerimst.
Sabiedrībā parādās interese par ētikas problēmām, veidojas priekšstats, ka tā pastāv. Arī Latvijā šis process, kaut lēnām, tomēr sākas. Ētiku sāk pieminēt arī atsevišķi uzņēmēji.
Latvijā uzņēmējdarbības ētikas problēmas nav pētītas, tāpēc referāts balstās galvenokārt uz Rietumeiropas un ASV speciālistu darbiem un pagātnes domātāju atziņām.
Kā sadzīvē, tā darbā ik dienas cilvēki sastopas ar patīkamām un arī nepatīkamām parādībām cilvēku savstarpējās attiecībās. Runa ir par attiecībām, kas veidojas, cilvēkiem izrādot cieņu vai necieņu vienam pret otru. Šis attiecības saucās cilvēku savstarpējā ētika.
Uzņēmuma kultūru nosaka tajā pastāvošo uzskatu, vērtību un sociālo normu kopums, to izpausme strādājošo rīcībā un uzvedībā, uzņēmuma iekšējās attiecībās un attiecībās ar sabiedrību, klientiem, patērētājiem. Par uzņēmuma kultūru liecina gan tas, kā iekārtots birojs un darba telpas, kā uzņēmumā cilvēki ģērbjas un uzrunā cits citu, kā izturas pret patērētājiem, piegādātājiem un cits pret citu, gan arī tas, kā tiek nodrošināta cilvēku atpūta, kādi ir darbinieki, uzskati par labu dzīvi un pēc kā viņi tiecas.
Uzņēmējdarbības kultūru ievērojami ietekmē uzskati par to, cik lielā mērā uzņēmējdarbībai jābūt sociāli orientētai, saskaņotai ar ētiskā vērtībām. Lai uzņēmums normāli varētu veikt savus uzdevumus, tā pamatorientācijām vismaz daļēji jābūt saskaņotām ar strādājošo interesēm, viņu daudzveidīgajām vajadzībām.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1168611
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация