Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:640126
 
Оценка:
Опубликованно: 29.09.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Ekoloģijas nozīme    4
  Tūrisma ietekme uz dabu    5
  Tūrisma nevēlamo seku novēršana    7
  Nobeigums    8
  Izmantotā literatūra    9
Фрагмент работы

Savā darbā es esmu izvēlējusies rakstīt par tēmu “Tūrisma attīstības ekoloģiskās sekas Latvijā”. Šis jautājums mūsdienās ir ļoti aktuāls. Daudzas ekoloģiskās kļūmes dabā rodas galvenokārt cilvēku nezināšanas, kā arī dabā noritošo procesu un līdzsvara, kas izveidojies dabā, neievērošanas dēļ
Ekoloģijas problēma ir aktuāla ne vien mūsu valstī, bet gan visā pasaulē. Par to tiek plaši runāts un domāts, izstrādātas vairākas dabas aizsardzības programmas, taču tai pašā laikā, taču tai pašā laikā daba tiek intensīvi piesārņota. To piesārņo gan rūpniecība, lauksaimniecība, gan arī tūrisms. Lai arī tūrisms ir svarīga tautsaimniecības nozare un tā attīstība Latvijā varētu uzlabot ekonomisko situāciju, tas tomēr atstāj arī būtiskas ekoloģiskas sekas.
Patreiz Latvijas daba gan ir diezgan neskarta, un tūristi vēl nav paspējuši tās bagātības izsmelt, bet arvien lielāka interese rodas par Latviju un arvien vairāk tūristu ierodas Latvijā, kas arī intensīvāk liek domāt un rūpēties par dabas aizsardzību. Nedrīkstētu teikt, ka tūrisma attīstība būtu nevēlama valstī, gluži otrādi – tā ir pat nepieciešama, taču tā attīstība var atstāt nevēlamas sekas, par kuru novēršanu ir jādomā jau sākumā un nevis tad, kad ir jau par vēlu, kad dabas atjaunošana var izmaksāt visai dārgi vai pat var būt neatgriezeniska.
Šis ir sasāpējis jautājums visai cilvēcei pasaulē, bet, ja padomā, kurš tad ir sācis iejaukties dabā noritošajos procesos, sācis izsmelt tās krājumus un bagātības – tā ir tā pati cilvēce, kas šodien tik ļoti rūpējas par tā visa saglabāšanu un atjaunošanu.
Mūsdienās vārds “ekoloģija” ir kļuvis gandrīz par tādu kā modes vārdu. Bieži politiķi un citi varasvīri lieto šo vārdu, runājot par dabu, apkārtējo vidi, tādējādi gribot parādīt, ka viņi rūpējas par vidi. Taču ekoloģija neaprobežojas ar dabas aizsardzību. Ekoloģija pēta organismus un tos aptverošo vidi, to savstarpējās attiecības, mijiedarbību. Ar ekoloģisko zināšanu palīdzību ir iespējams aptuveni paredzēt sagaidāmās sekas, kādas var tikt izraisītas cilvēces iejaukšanās dabā, apkārtējā vidē rezultātā
Ekoloģija ir samērā jauna, bet ļoti populāra zinātne, kas stipri progresējusi tieši pēdējā pusgadsimtā. Tas, protams, ir izskaidrojams ar straujo tehnoloģijas un zinātnes progresu. 20. gadsimta industriālās sabiedrības negatīvās blakusparādības šodien ir skaidri saredzamas. Par industriālo sabiedrību, protams, nevar runāt vienīgi negatīvi. Tā ir nesusi sev līdzi arī daudz pozitīvu iezīmju – cilvēces dzīves līmenis ir ievērojami cēlies, taču arī nekad pasaulē nav bijis tik spēcīgu ieroču, kas var iznīcināt dabu, kā tas ir šodien.
Cilvēces attīstība ir cieši saistīta vienā sistēmā ar visas dzīvās dabas eksistenci un attīstību. Saglabājot dabas un cilvēku sabiedrības sarežģīto sakarību sistēmu, neiejaucoties dabas līdzsvarā, var novērst dažādas nejaušības, klimata un citu apstākļu izmaiņas.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1190931
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация