Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:519965
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.01.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Jāsecina, ka starptautiskajām ekonomiskajām organizācijām ir izšķiroša ietekme uz visām starpvalstu ekonomiskajām attiecībām. SVF un Pasaules Banka faktiski kontrolē visus starptautiskās monetārās un finansiālās sadarbības aspektus vispasaules mērogā. Starptautiskais Valūtas fonds līdzās Pasaules Bankai, ir lielākā monetārā kredīta iestāde. Tā tika izveidota pēc Otra pasaules kara, ar mērķi palīdzēt valstīm piecelties no bedres, kur tas iekrita, atdzīvināt savu ekonomiku un veicināt savas valsts attīstību.
Starptautiskais Valūtas fonds ir organizācija, kuras mērķis ir nodrošināt stabilitāti starptautiskajā finanšu sistēmā. SVF veicina starptautisko valūtas sadarbību un sniedz konsultācijas par ekonomikas jautājumiem, pagaidu aizdevumiem un tehnisko palīdzību, lai palīdzētu valstīm izveidot un uzturēt finansiālo stabilitāti un ārējo dzīvotspēju, veidojot un uzturot spēcīgu ekonomiku.
2008. gada 23. decembrī SVF un PB apstiprināja 2.1 mljrd. EUR aizdevuma piešķiršanu Latvijai. Aizdevuma programmas ietvaros tika ierobežota banku depozītu un starptautisko rezervju samazināšanās, vidējā termiņā atjaunota uzticība banku sistēmai, atbalstīta privāto aizņēmumu pārstrukturizēšanās, ierobežots budžeta deficīts, kā arī realizētas ienākumu politikas un strukturālās reformas, kā rezultātā Latvijā sākās ekonomikas atveseļošanās.
Jāsecina, ka SVF veicina un attīsta ekonomikas izaugsmi ar konsultāciju, tehniskā atbalsta un aizdevumu palīdzību. Taču, lai sasniegtu labus SVF programmas rezultātus jo sevišķi, ja aizdevums tiek prasīts krīzes vai citā ekonomiski sarežģītā brīdī, valstij ir jābūt gatavai radikālām pārmaiņām un SVF ieteikto politiku pielāgošanai vai izstrādei atbilstoši savas valsts vajadzībām, nenodarot ļaunumu valsts ekonomikai. Lielisks piemērs tam ir Latvija, kas sekoja SVF ieteikumiem un veica radikālu budžeta konsolidāciju līdz pat 15% no IKP, nostabilizēja finanšu sektoru, samazināja budžeta deficītu un veica citas strukturālas pārmaiņas. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация