Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:162615
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  PASAŽIERU PĀRVADĀJUMU VISPĀRĪGS RAKSTUROJUMS    4
1.1.  Konkurence un tirgus    5
1.2.  Situācija Eiropas pasažieru pārvadājumu tirgū    7
2.  TRANSPORTA IZVĒLES IESPĒJAS    9
2.1.  Auto transports    9
2.2.  Dzelzceļa transports    11
2.3.  Jūras transports    13
2.4.  Gaisa transports    15
3.  HAMBURGA KĀ INTERESES OBJEKTS    20
4.  GALVENĀS PASAŽIERU GRUPAS    21
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    22
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    24
Фрагмент работы

PASAŽIERU PĀRVADĀJUMU VISPĀRĪGS RAKSTUROJUMS

Pasažieru transporta attīstība ir nozīmīgs 20. gadsimta cilvēces iekarojums. Pasažieru transports nepieciešams, lai savienotu iedzīvotāju dzīves vietas, kas vairākumā gadījumu tiek izvēlētas, vadoties no atpūtas iespējām, ar darba vietām, kuras koncentrējas pilsētās un ciematos. Visbeidzot, pasažieru transports nepieciešams iedzīvotāju savstarpējās saskares nodrošināšanai, tūrisma un atpūtas braucienu realizēšanai, kā arī sakaru veicināšanai uzņēmējdarbībā. Atkarībā no brauciena attāluma, pasažieru gaumes, to maksātspējas un satiksmes steidzamības, pasažieru pārvadājumos tiek izmantoti visi transporta veidi: lielos attālumos, kad svarīgs brauciena ilgums, tiek lietots aviācijas transports, vidēji lielos un mazos attālumos – dzelzceļa, jūras un auto transports. Pilsētas satiksmē tiek izmantoti tramvaji, trolejbusi, autobusi, virszemes un apakšzemes dzelzceļi, kā arī personiskie vieglie automobiļi.
Iedzīvotāju atpūtas braucieni, kad atpūta cieši saistīta ar pašu braucienu, galvenokārt notiek ar speciāliem labiekārtotiem kruīzu kuģiem tālos maršrutos, pasažieru prāmjiem īsākos maršrutos, speciāliem dzelzceļa sastāviem, autobusiem vai personiskajiem automobiļiem.
Pasažieru pārvadājumos Rietumeiropas virzienā arvien būtiskāka loma ir prāmju un aviopārvadājumiem, bet pārvadājumos ar autobusiem pieaug pieprasījums maršrutiem austrumu virzienā, secina pasažieru pārvadātāji, taču pasažieru pārvadājumos uz Hamburgu (Vācija) praktiski tiek izmantoti visi četri minētie transporta veidi.
Latvijai kļūstot par pilntiesīgu ES dalībvalsti, paplašinās starptautisko pasažieru pārvadājumu nozare. Sagaidāms, ka ar katru gadu Latviju apmeklēs aizvien lielāks skaits ārzemnieku, kā arī paši Latvijas iedzīvotāji arvien aktīvāk ceļos pa Eiropu. 2004. gadā uz Eiropas Savienības valstīm devās 15% Latvijas iedzīvotāju (2002. gadā – 10%). Savukārt no Es valstīm pie mums ieradās 24% no kopējā ārvalstu viesu skaita, visbiežāk no Vācijas, Somijas un Zviedrijas, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. 2004. gads raksturīgs ar vislielāko Latvijā ieceļojušo ārzemnieku skaitu pēdējo desmit gadu laikā – ap 2,5 miljoniem ārzemju robežšķērsotāju. Protams, ne visi no tiem izmantojuši sabiedriskā transporta pakalpojumus. Tomēr izmantotā transporta veids parāda, kurš no satiksmes veidiem dominējis.
Lai gan Latviju dēvē par jūras valsti, tomēr galvenie ceļi pie mums un uz Rietumeiropu ved pa sauszemi, un tie ir autoceļi. No kopējā Latvijas ceļotāju skaita 2003. gadā 78% robežu šķērsojuši ar autotransportu un tikai 14% izmantojuši gaisa transportu, 3% - dzelzceļa transportu un 5% - jūras transportu.



Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация