Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:467533
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.04.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Mūsdienu komunikāciju un informācijas tehnoloģijas paver aizvien plašāku skatu uz pasauli, līdz ar to atsevišķas zemes un atsevišķas valstis nevar attīstīties izolācijā no pārējās pasaules. Lai veidotu pozitīvas starptautiskās attiecības, jābūt izpratnei par ekonomisko un sociālo procesu attīstību citās pasaules valstīs. Starptautiskās ekonomiskās attiecības kļuva stabilas un regulāras pēc 19. gadsimta, kad sāka attīstīties ražošana. Ražošanas apjomiem pieaugot, bija jādomā par sadarbību ar citām valstīm, citiem reģioniem, lai varētu saražoto produkciju arī pārdot. Laika gaitā izveidojušās dažādas ekonomisko attiecību formas: starptautiskā tirdzniecība, kredīta attiecības, valūtas attiecības, darbaspēka migrācija, kopuzņēmumi, ekonomiskā integrācija. [4, 172]
Starptautiskā ekonomika ir nozīmīga katras valsts attīstībai. Mūsdienās valsts vairs nevar attīstīties nošķirtībā no pārējām valstīm. Tādēļ ir ļoti svarīgi novērtēt valsts iesaistīšanās līmeni starptautiskajā ekonomikā. Arī Latvija iesaistās starptautiskajā ekonomikā. Darbā tiks apskatīta pašreizējā Latvijas situācija starptautiskajā ekonomikā. Viens no svarīgākajiem starptautiskās ekonomikas virzieniem ir starptautiskā tirdzniecība. Darbā tiks aplūkota Latvijas darbība starptautiskajā tirdzniecībā.

Latvija starptautiskajā ekonomikā
Ar Latvijas pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un Ziemeļatlantijas līguma organizācijai (NATO) ir sasniegti galvenie institucionālās piederības mērķi un valsts ir ieguvusi savas pastāvēšanas vēsturē vēl nebijušu valstisko drošību. Šādā statusā Latvija var attīstīties, zinot, ka klasiskie militārie apdraudējumi valstij ir tikuši ievērojami samazināti, kas dod lielākas iespējas un rīcības brīvību valsts attīstībā un ārpolitikas veidošanā. Tomēr arī NATO un ES turpina piemēroties situācijai, kas radās pēc lielākās paplašināšanas to vēsturē, kā arī aktuālo starptautisko izaicinājumu un draudu priekšā. Līdz ar to Latvijas ārpolitiskā situācija ir jāskata daudzdimensionāli, tās svarīgākos faktorus var grupēt globālajā, reģionālajā un nacionālajā līmenī:
Globālajā līmenī kopš Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanas notikušas ievērojamas pārmaiņas. Pasaulē nostiprinās valstis ar milzīgu ekonomisko potenciālu un iespējām, kā arī izaicinājumiem, ko tās rada. Amerikas Savienotās Valstis ir nostiprinājušas savas lielvaras pozīcijas pasaulē un strauji aug Āzijas valstu politiski ekonomiskā ietekme. Pieaudzis demokrātisko vai vismaz demokrātiski orientēto valstu skaits. Notiek nepieredzēti straujš jauno tehnoloģiju attīstības un ieviešanas process, kas ir mainījis cilvēku ikdienu un veicinājis globalizāciju. Tajā pašā laikā ir virkne faktoru, kas radījuši pasaulei jaunus izaicinājumus: starptautiskā terorisma aktivizēšanās, asimetriskie apdraudējumi, masu iznīcināšanas ieroču izplatīšanās, sociālās nevienlīdzības palielināšanās, pieaugošā atkarība no enerģijas, tehnoloģiju un informācijas resursiem, kā arī ekoloģiskās krīzes.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация