Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:363374
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.10.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Secinājumi
• Pirmās lielās korporācijas bija Hudson Bay Company un Dutch East India Trading Company, kas valdīja starptautiskajā tirdzniecībā līdz pat 18.gs..
• Visbūtiskākais, kas saistās ar mulitnacionālajām korporācijām ir tiešās ārvalstu investīcijas. Tiešās ārvalstu investīcijas parāda kapitāla kustību, kas saistās ar īpašumtiesībām un kontroli.
• Korporāciju motivācija investēt ārvalstīs: tirgus potenciāls saviem produktiem; vēlas nosargāt savas pozīcijas izejvielu pieejamībā, kas atrodas ārzemēs; tarifu un beztarifu līmenis ārzemēs arī var būt kā katalizators tiešajām investīcijām; lētāks darbaspēks; lai nosargātu savas pozīcijas noteiktā tirgū, saglabātu tirgus daļu; lai izlīdzinātu riskus, kas saistīti ar uzņēmējdarbību; korporācijas var vēlēties investēt tur, kur tās redz ka pastāv jaunas tehnoloģijas vai zināšanas, kas tām nepieciešamas.
• Pozitīvais no tā, ka ienāk korporācija valstī: palielināsies kopējais izlaides apjoms, algu līmenis, nodarbinātības līmenis valstī; palielināsies eksports un nodokļu ieņēmumi; apjomu apgrozījuma palielināšanas realizāciju, ko nespēj vietējie var nodrošināt ārzemju investīcijas; tehniskās un vadības zinības, ko ienes korporāciju investīcijas; samazina pašmāju monopola stāvokli
• Negatīvais no tā, ka ienāk korporācija valstī: ieplūstot ārzemju investīcijām, tirdzniecības noteikumi var pasliktināties, tie var ierobežot tirdzniecību, vai to apgrūtināt ar augstākām prasībām; vietējo krājumu samazinājums; pašmāju investīciju samazinājums; nestabilitāte maksājumu bilancē; pašmāju politikas kontroles zaudēšana; bezdarba palielinājums; vietējā monopola izveidošana; nepietiekoša uzmanība attiecībā uz vietējo izglītību un prasmju pilnveidošanu.
• Transnacionālās korporācijas sastāv no trīs grupām: tās, kuras darbojas resursu ieguvē; ražošanā; pakalpojumu sniegšanā.
• Praksē transnacionālās korporācijas, daudz vairāk kā parastie uzņēmumi ir tendētas uz peļņas gūšanu, korporatīvo attīstību un tirgus daļas palielināšanu, tas ir korporāciju galvenais mērķis, tādēļ bieži vien tās nerēķinās ar cilvēku un sabiedrības interesēm.


Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1334362
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация