Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:191704
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.09.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  Starptautisko tiesību vēsturiskā attīstība    3
2.  Privāttiesības    5
3.  Starptautiskās privātās tiesības    6
4.  Latvija uz starptautiskās platformas    9
5.  Latvija - Starptautisko privāto tiesību piemērotāja    10
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    14
Фрагмент работы

5. Latvija - Starptautisko privāto tiesību piemērotāja
Latvijā SPT juridiskajā izpratnē ir samērā nesen, un praksē ne vienmēr atšķirība starp Starptautiskajām publiskajām tiesībām un SPT tiek izprasta. Tiesvedība Latvijas Republikā tiek veikta saskaņā ar Latvijas Republikas likumdošanas aktiem, un spriedums tiek pasludināts Latvijas Republikas vārdā, kas ir noteikts likumā „Par tiesu varu” 18. pantā. Savukārt Likuma „Par Latvijas Republikas starptautiskajiem līgumiem” 13. pants nosaka, ka Likumos un starpvalstu līgumos noteiktajos gadījumos tiesa piemēro arī starptautisko tiesību normas vai citu valstu likumus. Ja starptautiskajā līgumā, kuru Saeima ir apstiprinājusi ir paredzēti citi noteikumi, nekā LR likumdošanas aktos, tad tiek piemēroti starptautiskā līguma noteikumi. Jo Latvijai kā starptautiskā līguma dalībniecei, kas dažādus jautājumus regulē attiecībās starp valstīm – līguma dalībniecēm ir spēkā esošs un saistošs arī starptautisks līgums.
Latvijā SPT regulējums ir sadrumstalots un ietverts dažādos tiesību aktos. Lielu daļu SPT jautājumus risina Latvijai saistošie starptautiskie līgumi, kā arī Eiropas Savienības tiesību akti. SPT vispārēji izvērtētas ir Civillikumā (ievads)( turpmāk tekstā CL ievads). Savukārt lietu piekritības un sprieduma atzīšanas un izpildīšanas noteikumi ir ietverti Civilprocesa likumā. Pastāv arī atsevišķi speciālie likumi. Piemēram, tādi kā: Darba likums, Jūras kodekss, Civilstāvokļa aktu reģistrācijas likums un vairāki likumi apdrošināšanas jomā arī maksātnespējas likumā. Var atrast dažas starptautisko privāttiesību normas, kas reglamentē atsevišķus tiesību jautājumus vai attiecības.
Palielinoties personu kustībai starp valstīm, darba un uzņēmējdarbības iespējām citās valstīs, pieaug SPT attiecības, kas saistītas ar ārvalsts elementu. Tas rada situācijas, ka Latvijas nacionālais SPT regulējums visaptveroši nenosaka piemērojamā likuma noteikumus, piemēram, attiecībā uz komerctiesībām, vārda un uzvārda izvēli un maiņu.…

Коментарий автора
Коментарий редакции
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1341112
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация