Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:598882
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.12.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 20 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Eksotisko augu ieviešana kopā ar malumedniecību un nelegālo tirdzniecību ir visbiežāk sastopamie draudi biodaudzveidības saglabāšanai Rio de la Plata pļavās. Sugu daudzveidību apdraud arī, piemēram, lauksaimniecības paplašināšana un zālāju aizstāšana ar meža plantācijām. Urugvajā plānots palielināt zālāju biotopu aizsardzību pret mežu teritoriju palielināšanu un lauksaimniecības paplašināšanos. Arī Argentīnā pašreizējās lauksaimniecības paplašināšanās tendences „vada” sojas plantāciju palielināšanās. Kaut arī Urugvaja ir apstiprinājusi aizsargājamās teritorijas, pagaidām ir cilvēku un finanšu trūkums, kā arī nepieciešama atbilstīgu noteikumu par tiesību aktu īstenošanu izstrādāšana. (http://www.srce.com/files/App_2_Comp_of_Regional_Grassland_Templates.pdf)

Secinājumi
Tāpat kā citas mēreno prēriju ekosistēmas, arī šīs tiek aizstātas ar intensīvu lauksaimniecisko darbību, kas ir viens no valstu ekonomikas pilāriem, kas nozīmē šo pļavu būtisku sadrumstalotību un pārmaiņas, ar smagu ietekmi uz biodaudzveidību, urbanizācija un lauksaimniecības procesi šo teritoriju jau pārveidojusi par 68%. Tiek lēsts, ka 60% reģiona cieš no aktīviem erozijas procesiem. Reģionu valstu valdības ir parādījušas vāju valsts politiku, lai aizsargātu šo reģionu no neatgriezeniskām pārmaiņām un bioloģiskās daudzveidības saglabāšanas ziņā. Bez tam, ir ļoti maz cerību, ko darīt lietas labā arī turpmāk, jo tikai mazliet vairāk nekā 0,3 % no teritorijas ir aizsargājama. Vairāk nekā 95% no zemes ir privātīpašums un ir paredzēts ražošanai. http://www.pastizalesdelconosur.org/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=4
Pasaules aizsargājamo teritoriju komisija ( WCPA) ir izstrādājusi plānu, ka aizsargājamās teritorijas platības ir jāpalielina vismaz 10% apmērā no visas teritorijas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация