Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:878687
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.02.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS   
1.  STIKLA VĒSTURE   
2.  STIKLA VEIDI   
3.  DROŠIE STIKLI   
4.  STIKLA FIZIKĀLĀS ĪPAŠĪBAS   
5.  STIKLA RAŽOŠANA   
6.  STIKLA IZMANTOŠANA   
7.  NANOSTIKLS   
8.  PĒTNIECISKĀ DAĻA   
8.1.  Stiklu salīdzināšana audzējot stādiņus   
8.2.  Siltuma caurlaidība atkarībā no laika   
8.3.  Skaņas caurlaidība   
8.4.  Gaismas caurlaidība   
8.5.  Siltuma caurlaidība   
8.6.  Stikla cietība   
8.7.  Intervijas analīze   
  SECINĀJUMI   
  IZMANTOTIE UZZIŅAS AVOTI   
Фрагмент работы

„Groglass” lielākā daļa produkcijas – 98% tiek eksportēta uz citām valstīm. Stiklu ,kas paredzēts mākslas darbu ierāmēšanai, izved uz Vāciju, ASV, Norvēģiju, Šveici. Arhitektūrā izmantotais stikls tiek eksportēts uz Vāciju, Turciju, Koreju , ASV, Krieviju. Uz šīm pašām valstīm eksportē saules baterijām izmantojamo stiklu. Uz Vāciju un ASV eksportē to stiklu , kas paredzēts monitoriem un dažādu veidu displejiem.
Uzņēmums pašlaik spēj nodrošināt produkcijas ražošanas pieaugumu, bet intervējamā atzina, ka pieprasījums palielinās un ir nepieciešams domāt par ražotnes darbības efektivitātes paaugstināšanu.
Pats pirmais uzņēmumā ražotais stikls ar nanopārklājumu bija domāts siltumnīcām. Tas bija unikāls , jo nekad kaut kas tāds nebija izmantots siltumnīcu būvēšanā. Tieši tad, kad uzņēmums sāka savu ražoto stiklu piedāvāt patērētājiem, sākās globālā finanšu krīze. Tās iespaidā strauji saruka jaunu siltumnīcu celšana industriālos apmēros. Tāpēc uz jautājumu „Vai atmaksājas izmantot jūsu ražoto stiklu lauksaimniecībā , piemēram , siltumnīcās?” intervējamā īsti nevarēja atbildēt , jo siltumnīcu teritorijas aizņem vairākus hektārus un krīzes apstākļos reti kurš iegādājas dārgāko nanostiklu. Intervējamā varēja atbildēt tikai ar pētnieciskajiem datiem , ka ar nanostiklu pārklātās siltumnīcās, raža pieaug par 8 %. Tas panākts ar to , ka palielināta gaismas caurlaidība un tādā veidā dārzeņi saņem vairāk saules gaismas , kas veicina augšanu.
Uzņēmumā augstas kvalitātes produkcijas ražošanu nodrošina tieša atbilstība noteiktai tehniskai specifikācijai un precīzu tehnoloģiju ievērošana ražošanas procesa laikā.
Autors intervijā uzzināja vairāk par uzņēmumu „Groglass”, cik tajā strādā darbinieku , kādu produkciju ražo un , kur to izmanto. Autoram bija pārsteigums par to, ka gandrīz visa produkcija – 98% tiek eksportēta uz citām valstīm. Pārsvarā tiek eksportēts uz ASV un Vāciju , kur nonāk visu veidu „Groglass” ražotie stikli. Produkcija ir tik kvalitatīva tāpēc , ka tiek veiktas pastāvīgas kontroles un nodrošināta precīza iekārtu darbība. Kad sākās globālā finanšu krīze, uzņēmums tikko bija izlaidis uzlaboto siltumnīcu stiklu , bet neviens vairs nebūvēja siltumnīcas industriālos apmēros. Uzņēmums pašlaik vēl spēj nodrošināt pieprasījumu , bet tas pieaug , un ir nepieciešama ražošanas efektivitātes paaugstināšana.

Secinājumi
Stikls ir unikāls materiāls ar savu plašo pielietojuma spektru - celtniecībā, lauksaimniecībā, interjerā, trauku ražošanā utt.
Stikla fizikālās īpašības ir atkarīgas no tā sastāva un no ražošanā izmantotajām tehnoloģijām.
Nanostiklam ir uzlabotas parastā stikla pozitīvās īpašības un samazinātas negatīvās.
Latvijā ir iespējams radošiem un enerģiskiem cilvēkiem uzsākt jaunu un pieprasītu materiālu ražošanu , kā to pierādīja uzņēmums „Groglass”.

Izvirzītā hipotēze - stikla fizikālo īpašību uzlabošana ļauj palielināt tā izmantošanas iespējas - ir apstiprinājusies.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1249734
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация