Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:324377
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.05.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Klīniskā aina    4
  Ārstēšana    5
  Profilakse    7
  Izmantota literatūra    8
Фрагмент работы

Profilakse
Stinguma krampju profilakse daudz nozīmīgāka nekā ārstēšana, To sevišķi parāda karalauka ķirurģijas pieredze. Izdala stinguma krampju specifisko (aktīvo, pasīvo) un nespecifisko profilaksi. Kā aktīvās, tā arī pasīvās specifiskās profilakses mērķis ir paaugstināt organisma imunitāti pret tetāna eksotoksīnu.
Specifiskā profilakse nepieciešama visos gadījumos, kad traumatiski bojāta āda vai gļotādas, kā arī apsaldējumu un apdegumu gadījumos (PSRS veselības aizsardzības ministrijas pavēle Nr.459 1968.g. 10. VI). Jāizdara ne tikai pasīvā, ber arī aktīvā imunizācija.
Antitetāna seruma profilaktiskā deva ir 1500 – 3000 DV. Visefektīvākā ir injekcija pirmajās stundās pēc ievainojuma. Ja serums nav ievadīts pirmajā dienā, tas tomēr jāievada vēlāk. Pierādīts, ka imunizācija ar antitetāna serumu nav noturīgi un pēc 10 dienām jāatkārto.
Aktīvo imunizāciju izdara ar tetāna anatoksīnu (novājināts tetāna toksīns), kas zaudējis toksicitāti, bet spēj izraisīt antitoksīna izstrādāšanos organismā. Anatoksīnu ievada 3 reizes (vienu reizi 1ml un divas reizes pa 1,5 ml ar 3 nedēļu intervāliem).Pēc aktīvas imunizācijas antivielas saglabājas 2 gadus un ilgāk. Aktīvo imunizāciju mūsdienās izdara ne tikai armijā, bet arī skolās, bērnudārzos, rūpnīcās, kolhozos u.c. Līdz ar to antitetāna seruma injekcijas bez īpašas vajadzības neizdara, lai izvairītos no anafilaktiskajam reakcijām. Lemt par to, vai injicējms tikai anatoksīns vai anatoksīns kopā ar antitēna serumu (1500 – 3000 Dv), var tikai pēc tam, kad noskaidrots , vai vispār un kad cietušais ir vakcinēts pret tetānu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация