Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
Особые предложения 2 Открыть
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:979437
 
Оценка:
Опубликованно: 14.03.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads par stomām    3
  Stomu veidi    4
  Stomu kopšana    8
  Stomas aprūpe    8
  Higiēna    8
  Stomas maisiņi    9
  Stomu mērīšana    11
  Aksesuāri stomas kopšananai    12
  Padomi stomas lietošanā    14
  Iespējamās komplikācijas    14
  Padomi veselīgam uzturam un dzīvesveidam    15
  Uzturs    15
  Medikamenti    16
  Apģērbs    16
  Ceļošana    17
  Personīgās attiecības    17
  Intīmās attiecības    17
  Izmantotā literatūra    18
Фрагмент работы

Uzturs
Kad būsiet atveseļojies pēc operācijas, pakāpeniski varēsiet atsākt ēst ierasto pārtiku, izņemot gadījumus, kad ārsts norādīs ievērot īpašu uzturu. Ja Jums ir kolostoma vai ileostoma un nevēlaties, ka veidojas gāzes un rodas nepatīkama smaka, tad Jums būtu jāievēro sabalansēta uztura pamatprincipi un jāizvairās no ēdieniem, ko pirms operācijas nepanesāt (jo, visticamāk, nepanesīsiet tos arī pēc operācijas), kā arī no grūti pārstrādājamiem ēdieniem. Nav īpašas diētas, kas būtu jāievēro cilvēkiem ar urostomu, bet, lai izvairītos no infekcijām un urīnizvade darbotos normāli, ir ieteicams izdzert vismaz 6 līdz 8 glāzes šķidruma dienā, ja vien Jūsu ārsts nav devis citus norādījumus.

• Produkti, kas var izraisīt pastiprinātu urīna smaku: zivis, sparģeļi un pikantas garšvielas.
• Urīna smaku samazina: dzērveņu sula, jogurts un paniņas.
• Produkti, kas var veicināt gāzu veidošanos: alus, gāzēti dzērieni, piena produkti, sīpoli, gurķi, sēnes, pupas, kāpostu dzimtas dārzeņi (brokoļi, kāposti, Briseles kāposti, puķu kāposti).
• Produkti, kas var veicināt smakas veidošanos: olas, siers, atsevišķas garšvielas, zivis, sparģeļi, sīpoli, kāpostu dzimtas dārzeņi (brokoļi, kāposti, Briseles kāposti, puķu kāposti).

Medikamenti
Stomas operācija var ietekmēt medikamentu absorbciju. Būtu ieteicams vēlreiz izskatīt visu Jūsu lietoto medikamentu lietošanas instrukcijas, īpašu uzmanību pievēršot blakusparādībām. Tas attiecas gan uz bezrecepšu, gan recepšu medikamentiem. To būtu ieteicams darīt kopā ar stomas aprūpes medicīnas māsu, veselības aprūpes darbinieku vai farmaceitu. Ņemiet vērā, ka atsevišķi medikamenti var mainīt Jūsu izkārnījumu krāsu. Tāpēc labāk ir lietot necaurspīdīgu maisiņu, lai samazinātos iespēja to redzēt caur apģērbu.

Apģērbs
Neuztraucieties, Jums nebūs vajadzīgas jaunas drēbes. ConvaTec stomas maisiņi ir neuzkrītoši gandrīz zem jebkura apģērba, jo lietojot StomaSafe jostu tie piekļaujas ķermenim. Stomas maisiņus vīrieši un sievietes var nēsāt gan zem, gan virs apakšveļas – kā ērtāk. Jums nebūs vajadzīga arī īpaša apakšveļa. Ja Jūsu stoma atrodas tuvu jostasvietai, tad centieties nenēsāt cieši piegulošas bikses vai jostas. Sievietes drīkst nēsāt gan jostas, gan zeķturus, ja vien tie ir veidoti no mīksta un elastīga materiāla; nedrīkst nēsāt korsetes. Vīriešiem, kas nodarbojas ar sportu un izmanto zem jostasvietas aizsargus, ir ieteicams tos iegādāties par vienu izmēru lielākus.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация