Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:208114
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Skaidrojošā vārdnīca    3
  Kursa darba mērķis    6
  Kursa darba uzdevums    6
  Kursa darba priekšmets    6
  Ievads    7
1.  Trauksme    8
1.1.  Kas ir trauksme?    8
1.2.  Trauksmes teorijas un definīcijas    10
1.3.  Trauksmes iedalījums    11
1.4.  Trauksmes un stresa saistība    13
2.  Stress    14
2.1.  Kas ir stress?    14
2.2.  Stresa veidi, klasifikācija un stadijas    16
2.3.  Stresa izraisītāji , reakcijas, cēloņi un tā sekas    18
3.  Stresa regulēšana un pārvarēšana    22
3.1.  Atslābināšanās    23
3.2.  Meditācija    24
3.3.  Klasiskā metode    26
Фрагмент работы

Bailes –emocionāls stāvoklis, saistīts ar bīstamas situācijas priekšnojautu. Bailes galējās izpausmes ir šausmas un panika.

Distress – negatīvs stress, kad stresorā reakcija iegūst patogēnā faktora lomu.

Dusmas – vienas no negatīvajām emocijām, ko izraisa indivīda uztvere par to, ka pret viņu vai viņa tuvākajiem nodarītais ļaunums ir nepamatots. Dusmas bieži izpaužas afektā vai agresijā.

Depresija (lat.depressio – nospiestība, nomāktība) – emocionālais stāvoklis, kas izpaužas kā visu praktisko darbību apturēšana un jēgas zaudēšana. Psiholoģijā ar jēdzienu “depresija” apzīmē afektīvu stāvokli, ko raksturo negatīvs emocionāls fons, izmaiņas motivācijas sfērā, kognitīvajos priekšstatos un vispārēja uzvedības pasivitāte.

Eistress – pozitīvo stresu, kas raksturo organisma adaptīvo spēju pastiprināšanos, kuras vērtas uz veselības saglabāšanu.

Emocionālie stresori – saistīti ar cilvēka savstarpējām attiecībām, konfliktiem darbā, ģimenē u.tml.

Es-koncepcija – uz sevi virzītu nostādņu kopums, kas sastāv no trim savstarpēji saistītiem aspektiem: 1) Es –tēla; 2)emocionālās attieksmes pret sevi, ieskaitot pašvērtējumu; 3)abu iepriekšējo aspektu izpausmes uzvedībā.

Es tēls – priekšstatu par sevi kopums, kas ietver dažādus komponentus –fizisko, sociālo, intelektuālo, emocionālo.

Fiziskie stresori – saistītie ar sociāliem apstākļiem, kā darba iztrūkums, materiālo vērtību iztrūkums.

Hiperstress – stāvoklis, kad cilvēks irt pārsniedzis savas pielāgošanās spēju (rezistences) robežas.

Hipostress – stāvoklis, kad cilvēks cieš no sevis pašrealizācijas trūkuma (fiziska nekustīguma, garlaicības, iespaidu bada)

Stresors – kairinātājs, kas indivīdam šķiet draudošs.

Stress – (angl.stress – sasprindzinājums) – emocionāla reakcija uz nelabvēlīgiem, ekstremāliem apstākļiem (stresoriem), kas var būt kā laika trūkums, tā arī briesmas savai vai tuvinieka dzīvībai.kanādieša H.Seljē darbos stresajēdziens tika skaidrots kā organisma nespecifiska reakcija uz veselībai bīstamu stimulāciju.
Trauksme – emocionāls stāvoklis (bailes, nemiers, bažas), kas rodas neskaidru, nenoteiktu reālu vai iedomātu draudu iespaidā.

Depersonalizācija - atsvešinātības sajūta pašam no sava ķermeņa vai no tā daļām

Adaptācija- Piemērošanās, pielāgošanās videi, apstākļiem

Ganzera sindroms- stāvoklis, kurā kāds cenšas izlikties mazāk normāls kā cits ar mērķi gūt priekšrocības esot uzskatāmam par nenormālu.

Neirastēnija- Funkcionāli nervu sistēmas traucējumi, kam ir raksturīga paaugstināta uzbudināmība, nogurums, galvas sāpes

Somatoformie traucējumi- Fiziski simptomi, kas liekas, it ka tie būtu daļa no vispārējā medicīniskā stāvokļa, tomēr nekāda medicīniskā stāvokļa, vai garīgo traucējumu vai stāvokļa nepastāv. Šajā gadījumā psiholoģiskie konflikti var tikt interpretēti kā fiziskās problēmas vai sūdzības. Līdz ar pirmo sūdzību, kas ir kāds fiziskā simptoma veids, nav nekāds brīnums ka šo traucējumu bieži atrod vispārējā medicīniskā apskatē.

Obsesīvi, kompulsīvi traucējumi (OKT)- OKT ir bažu traucējumi. OKT ir raksturojams ar nekontrolējamām uzmācīgām domām un darbībām, kuras var būt tikai remdējamas ar nelokāmu un svinīgu uzvedību. Simptomi bieži izraisa nozīmīgas ciešanas un iejaukšanos ikdienas sociālās vai darba aktivitātēs. Var būt nozīmīgas raizes par vismazākajām ikdienas dzīves detaļām. Nomācošas idejas bieži ietver sevī inficēšanos, netīrumus, slimības, baktērijas, īstas / iedomātas traumas, vai kāda veida baidoša / nepatīkama tēma. Cilvēki apzinās, ka viņu nomācošām idejām nav jēgas, taču nespēj tās apturēt. Nomācošās domas bieži noved pie nepārvaramas uzvedības personai cenšoties novērst vai izmainīt kādu bailīgu gadījumu. Viņi bieži atkārto aktivitātes atkal un atkal. (Piem., mazgā rokas, tīra lietas, skatās pulksteņos)
Stress un trauksme ir cilvēces neatņemama dzīves sastāvdaļa. Mūsdienās tas ir pamanāms ik uz soļa. Stress darbā, nesaskaņas ģimenē, laiks, ko var atvēlēt sev sociālās problēmas, apkārtējā vide, finansu problēmas, kā arī grūtības mācībās un darbā. Cilvēkiem stresu var radīt ne tikai darba apstākļi, bet arī vientulība, sociālā izolācija vai sociālā atbalsta trūkums. Angļu psihologi noteikuši šādas stresam pakļautākās profesijas (vērtējums 10 ballu sistēmā).…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация