Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:367387
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  Emociju un jūtu vispārējs raksturojums    3
1.1.  Jūtu un emocijas    3
1.2.  Jūtu īpatnības    3
1.3.  Emocionālo pārdzīvojumu formas    4
2.  Jauniešu psihiskās attīstības raksturojums    5
2.1.  Jauniešu vecumposma psihiskās iezīmes    5
2.2.  Jauniešu jūtas un emocijas    6
3.  Stress    7
3.1.  Stresa raksturojums    7
3.2.  Stresa cēloņi    8
3.3.  Stresa regulēšanas pamat paņēmieni    9
4.  Praktiskā daļa    13
  Secinājumi    18
  Literatūras saraksts    19
Фрагмент работы

Stress ir pilnīgi normāla parādība, dzīvībai nepieciešama, un pavisam nekaitīga ja tu spēj izlauzties uz āru. katra situācija, kas izraisa frustrācijas, rada organismā rētu, kura vairs nav iespējams likvidēt.
Dzīvē nevar galīgi izvairīties no stresiem, ir labie un sliktie stresi, kā arī iedala sasprindzinājuma pakāpe ķermenim, dvēseli un garam. mazākā sasprindzinājuma pakāpe ir tikpat kaitīga cik aukstākā. Zinātnieki labi var raksturot cilvēks pēc viņa spējām nekustīgi uzturēties skaņu izlejoša telpa. Nepacietīgāki izturēja tikai 33 minūtes, bet neviens no pārbaudītājiem nespēja izturēt visu dienu. Sākumā tas izraisa paaugstinātu nemieru, kas rada atslābinājumu, toties pēc tam kļūst nepanesams. Stresam ir pakļauti visi cilvēki, no tā nav iespējams izvairīties. Taču mēs varam iemācīties pareizi pārdzīvot radušās stresa situācijas un, galvenais - nepakļaut sevi ilgstošam stresam, jo stresa uzkrāšanās samazina organisma imunitāti un veicina slimību rašanos.
Galvenā metode, kā tikt galā ar negatīvajām emocijām, ir tās neapspiest, bet ļaut tām izpausties. Tas ir gluži tāpat kā ar ugunskuru – ja tajā liekam malku, tas deg vēl spožāk; ja nedarām neko - ugunskurs izdziest. Tātad, ja mēs pārstājam sevi satraukt un bezjēdzīgi nervozēt, bet izpaužam emocijas uz ārpusi - izrunājamies ar draugu, rakstām dienasgrāmatu, saceram vēstuli cilvēkam, kurš varbūt ir mūsu dusmu iemesls (bet neaizsūtām to), - mēs nomierināmies. Taču., ja negatīvās emocijas apspiežam, paturam sevī, tās mūsos uzkrājas un kādā brīdi var sākt darboties pret mums, turklāt visbiežāk slimību veidā - tāpēc nav jābrīnās par galvassāpēm, angīnu, bronhiālo astmu, sirds slimībām vai kuņģa čūlu u.c. psihosomatiskām slimībām, kas mūs «pēkšņi» piemeklē. Nevajadzētu aizmirst, ka ķermenis un apziņa ir vienas sistēmas sastāvdaļas. Ja kaut kas notiek mūsu apziņu, tas ietekmē ari ķermeni; ja kaut ko darām ar mūsu līmeni, tas ietekmē ari mūsu apziņu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация