Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:566599
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Suņu personība    2
  Suņu agresīvā uzvedība    3
  Daži suņu uzvedības izpētes aspekti    6
  Suņu rakstura iezīmes    10
  Histēriska uzvedība    13
  Bioloģiskais faktors suņu uzvedības veidošanā    15
  Vecu suņu uzvedības patoloģija    22
  Suņu uzvedības reakcijas un augstākās nervu darbības veidi    24
  Dominējošās uzvedības reakcijas un to noteikšana    27
  Kā veidojas suņa raksturs    29
  Suņu riebeklības    30
  Pielikums (attēli)    32
  Literatūras saraksts    33
Фрагмент работы

Tāpat kā cilvēkiem, arī suņiem katram ir citāds raksturs. Ja jums bijuši vairāki suņi, piekritīsiet, ka katram ir bijis savādāks raksturs, katram ir piemitušas kādas sevišķas īpašības. Tieši šī iemesla dēļ, apmācot savu suni, jums jāņem vērā viņa raksturs, rakstura īpašības. Suņa sekmes apmācībā būs atkarīgas no tā, cik jūs precīzi būsiet izvērtējis viņa raksturu. Individualitāti (tipiskās īpašības) katram sunim nosaka trīs komponenti. Iedomājieties to visu it kā uz taisnes.
Taisnes abos galos būtu visekstrēmākās rakstura īpašības jeb individualitātes pazīmes. Pa vidu – dažādu pakāpju šo īpašību atspoguļojums. Pirmais komponents atspoguļo suņa pašapziņu. Šī īpašība var piemist gan ekstravertā (uz sevi vērsts), gan intravertā (uz citiem vērsts) veidā. Ekstraverts suns būs kautrīgs, bailīgs. Šāds suns var sveicināties ar jums, ilgi lēkājot apkārt, pūloties nolaizīt jums seju un uzstājīgi pieprasīt: “Mīli mani! Mīli mani!” Kautrīgs suns, jūs satiekot, tūlīt paslēpsies zem galda. Bailīgs suns var ilgi tur gulēt, bailēs trīcot tā, it kā būtu pienācis pasaules gals. Nereti šī tipa suņi var no bailēm rūkt un riet. Tā, protams, ir galējās pazīmes izpausmes. Visbiežāk nākas sastapt minētās pazīmes dažādas pakāpes un formas. Otra pazīme skar suņa dominescenci rangā. Šīs pazīmes spektrs var būt no paša dominējošākā (līderis) suņa līdz pat pašam padevīgākajam sunim (izstumtais). Varbūt esat ievērojis suņa pozas? Viņi mūs sveicina, stāvot mums pretī, skatoties tieši acīs, saslējušies, turot asti paceltu un saslietām ausīm. Cits suns mūs sveicina, liecoties padevībā. Vai arī tai pat mirklī apveļas uz muguras, rādot vēderu. Tikko minētās ir absolūti pretējas suņu uzvedības pazīmes. Katram sunim piemīt atšķirīgas pakāpes dominēšana vai pakļaušanās. Kā trešā svarīgā suņa īpašība, kas veido katra dzīvnieka individualitāti, jāmin jutība pret sāpēm. Daži suņi sāpes tikpat kā nejūt. Viņi var ilgi peldēt aukstajos Jaunanglijas ūdeņos pat janvārī. Citi suņi ir ļoti jutīgi pret sāpēm un daudz ko ātri apgūs, lai izvairītos no nepatīkamajām sajūtām. Šādi dzīvnieki pat var atteikties no agrām pastaigām, lai nebūtu jāizjūt rīta dzestrums. Tieši tāpat kā citas īpašības, arī sāpju slieksnis var būt atšķirīgs. Pastāv ļoti dažādas aprakstīto īpašību variācijas un kombinācijas. Suņa “izmērs” nav noteicošais tā apmācībā. Ļoti daudz vācu dogi, piemēram, ir kautrīgi, dominējoši un ļoti jutīgi pret sāpēm. Un pretēji- ir sastopami krievu terjeri- tie nejūt sāpes, ir droši un padevīgi. Taču arī šķirne nav noteicošā. Katrā šķirnē sastopami suņi, kuriem novērojamas ļoti atšķirīgas iepriekš aprakstīto īpašību kombinācijas. Acīmredzot tipoloģisko (kas nosaka uzvedības tipu) īpašību kombinācija izveidojas atlases un izlases stratēģijas rezultātā, kuru veic attiecīgajā šķirnē. Novērots, ka zelta retrīveriem piemīt stipri augstāks sāpju slieksnis kā citu šķirņu suņiem, bet greihaundiem sāpju slieksnis ir zems. Salīdzinot, piemēram, haskiju ar retrīveru, var teikt, ka haskijam daudz vairāk piemīt vēlme dominēt kā retrīveram. Kaut arī vairākums no tipiskajām iezīmēm šķiet attiecināmas uz konkrētu šķirni, taču tās šķirnes īpatņu vidū var stipri variēt. Tāpat ir satopami absolūti izņēmumi ir nācies sastapt gan ļoti padevīgus haskijus, gan greihaundus, kuriem sāpju slieksnis ir ļoti augsts.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1137752
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация