Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:602985
 
Оценка:
Опубликованно: 26.10.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    4
1.  SVARBUMBU CELŠANAS UN SVARBUMBAS RAŠANĀS PIRMSĀKUMI    5
2.  SVARBUMBA SPORTA SĀKUMS UN ATTĪSTĪBAS VĒSTURE    10
3.  SVARBUMBA SPORTA JAUNO LAIKU VĒSTURE    14
  LITERATŪRAS SARAKSTS    18
Фрагмент работы

2007. gada martā Lietuvas pilsētā Paneveža notika kārtējā Svarbumbu Sporta Eiropas Savienības konference. Konferences laikā tika izteikts piedāvājums paplašināt Svarbumbu Sporta Eiropas Savienības darbības lauku, lai svarbumbu kustībai piesaistītu visus gribētājus kā Eiropā, tā arī ārpus tās. Lēmumu par Svarbumbu sporta Starptautiskās savienības izveidošanu pieņēma 5 valstis: Latvija, Lietuva, Igaunija, Krievija un Lielbritānija. Kopš 2007. gada Svarbumbu Sporta Eiropas Savienība pārreģistrē savu nosaukumu uz IUKL (International Union of kettlebell lifting) (sk. 15.att.).
Pirmo reizi pasaules čempionāts ārpus Eiropas notika 2007. gadā ASV. No 2007. gada tiek rīkotas Eiropas čempionāti vairākās vecuma grupās (jauniešiem un jaunietēm, junioriem un juniorēm, vīriešiem un sievietēm, veterāniem). Saskaņā ar tiesisko pilnvaru no 2008. gada IUKL tiek noteikts organizēt un vadīt Pasaules čempionātus Svarbumbu sportā. Pirmais pasaules čempionāts jauniešiem un jaunietēm notika 2008. gada aprīlī Igaunijā, Jugevā, bet pasaules čempionāts junioru un pieaugušo grupā notika novembrī Krievijas pilsētā Smoļenska. 2010. gadā pasaules čempionāts norisinājās Somijā. 2008. gada maijā IUKL kļuva par pilntiesīgu Eiropas sporta komitejas (ESC) dalībnieku un svarbumbu celšana tika iekļauta 2011. gada Eiropas spēļu programmā, kas notika Lietuvā, Šauļos (International Union of Kettlebell Lifting, 2012).
2009. gada septembrī TAFISA (The Association For International Sport for All) Ģenerālās Asamblejas laikā Taivānā un Ķīnā IUKL tika apstiprināta kā dalībniece. Patstāvīgo kontaktu rezultātā ar TAFISA sadarbības partneriem (Starptautisko Olimpisko komiteju un UNESCO) svarbumbu sports tika iekļauts 5. Vispasaules spēļu programmā, kas 2012. gada 6 – 10 jūlijā paralēli ar pasaules čempionātu notika Lietuvas pilsētā Šauļos. TAFISA Pasaules spēles ir plaša mēroga sporta un kultūras pasākumu festivāls, notiek reizi četros gados un ir kā Olimpiādes analogs neolimpiskajiem sporta veidiem. (International Union of Kettlebell Lifting, 2012). Visu svarbumbu sporta pasaules čempionātu divcīņā norises gadu, datumu un vietu var redzēt 4. tabulā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация