Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:168749
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.04.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 18 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Absints, jeb “zaļā feja”    4
  Radīšanas vēsture    4
  Lietošana    5
  Ražošanas tehnoloģija    6
  Galvenās absinta kategorijas    7
  Pieejamība patērētājiem    8
  Izmantotā literatūra    10
Фрагмент работы

Secinājumi
Apskatot iepriekš uzrakstīto par Šveices nacionālo dzērienu abisntu varam secināt, ka dzēriena ražošanai tiek izmantotas galvenokārt 3 galvenās izejvielas, kas tiek sauktas arī par “svēto trīsvienību” - vērmeles, anīss un fenhelis, ražošanas vēlviena svarīga sastāvdaļa ir neitrāls spirts. Šos un vēl citus augus atkārtoti destilējot ar spirtu tiek radīts absints.
Abisnta vēsture ir notikumiem bagāta, sākot ar tā radīšanas pirmākumiem, kur nevienam nav precīzas informācijas kas tieši bija radītājs, ir tikai dažādas versijas, kas balstās uz dažādiem faktiem, ka pirmās bija Hernier māsas, kas nodarbojās ar zāļu gatavošanu, māsas strādāja pie vērmeles-anīsa tinktūras izveidošanas, ko viņi sauca par "Bon Extrait d'Absinthe". Bet saskaņā ar citiem avotiem, absinta recepti izgudroja ārsts Pjērs Ordiners. Viņš ieteica saviem pacientiem lietot šo eleksīru gandrīz visām slimībām. Vēlāk dzēriena recepti nopirka Anrī Dubjē, kurš kopā ar savu draugu izveidoja ražošanas rūpnīcu. Absints bija diezgan piepasīts, tādēļ ātri vien ražošana sākās ne tikai vienā valstī.
Kā jau minēts ne tikai dzēriena pirmsākumi bija notikumiem bagāti, bet arī turpinājums, absints kā dzēriens te bija piederējis gan dārgo dzērienu klasei , jo uzskatīts par elites alkoholu savos “zelta laikos”, gan pēctāk dažādu iemeslu dēļ kļuvis par "alkoholu nabadzīgajiem", tas tika pasniegts krodziņos, kur parasti strādnieki ieturēja savu maltīti. Abisnts gana ātri atguva savu slavu, taču pēctāk pret absinta ražošanu vērsās daudzi- garīdznieki, dažādas vīndarītavas, žurnālisti un citi, kas uzskatija, ka šī stiprā dzēriena lietošana ļoti ietekmē cilvēka veselību, tie atsaucās uz tai laikā redzēro un dzirdēto, ka cilvēki, kuri lietojuši šo dziru neapzināti nogalinājuši cilvēkus. Līdz ar lielajām protesta akcijām absinta ražošana nepamatoti tika aizliegta, gan Šveicē, gan Francijā un citās valstīs. Neatkarīgi no aizlieguma, tas tika ražots un pārdots nelielās pagrīdes ražotnēs un pārdot tikai pazīstamiem. Pēc gadiem absints atdzima no jauna, absinta ražošanu atļāva no jauna, taču uzlika ierobežojumu dzērienā esošajai neirotoksiskajai vielai- tujonam.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация