Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:185622
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.03.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
1.  Taisnīguma principa izpratne   
2.  Taisnīgums: jēdziena plašākā izpratne   
2.1.  Taisnīgums: tiesības uz taisnīgu tiesu   
2.2.  Procesuālā taisnīguma princips   
2.3.  Procesuālā taisnīguma princips judikatūrā   
Фрагмент работы

Nobeigums
Taisnīguma princips ietver prasības, kas nepieciešamas taisnīgai lietu izskatīšanas procedūrai, un viena no šādām prasībām ir audiatur et altera pars. Tas nozīmē, ka abām procesa pusēm ir tiesības izklāstīt savu viedokli attiecīgajā jautājumā, tas ir, tiesības tikt uzklausītām izskatāmajā lietā. Jēdziens "taisnīga tiesa" ietver sevī arī pienācīgu, tiesiskai valstij atbilstošu procesu, kurā lieta tiek izskatīta. Tas nenozīmē, ka tiesības uz taisnīgu lietas izskatīšanu nepastāv arī ārpus tiesām, administratīvajā procesā un gadījumos, ja tas nav noteikts normatīvajos aktos. Satversmes 92.pants paredz gan pienākumu izveidot attiecīgu tiesu institūciju sistēmu, gan arī pienākumu pieņemt attiecīgas procesuālās normas.
Tiesībām jābalstās uz taisnīgumu. Tiesības pēc savas dabas ir regulators, kas darbojas, pamatojoties uz vienādu pasākumu piemērošanu dažādiem subjektiem. Tādā veidā izpaužas tiesību taisnīgums, jo tādas regulēšanas pamatā ir interešu sabalansētības princips. Pretrunas starp tiesībām un taisnīgumu var izpausties ne tikai tiesību normu netaisnīgā piemērošanā, bet arī valstij sākotnēji izdodot netaisnīgas tiesību normas. Tādējādi taisnīgai pieejai vispirms jābūt nodrošinātai valsts normatīvo aktu izdošanas procesā.
Tiesiskā valstī ir iespējams izstrādāt vairāk pārdomātu mehānismu, lai, lemjot par speciālās atļaujas izsniegšanu, vienlaikus ar valsts drošības interesēm iespēju robežās ņemtu vērā arī katras konkrētās pārbaudāmās personas intereses. Taisnīguma princips prasa arī, lai pārbaudāmajai personai iespēju robežās būtu nodrošinātas tiesības izteikt savu viedokli un tikt uzklausītai, pirms tiek atteikts izsniegt speciālo atļauju.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1359898
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация