Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:878871
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.11.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Taizemes virtuve
Viena no paradīzēm, uz kurieni traucas gardēži no visiem zemeslodes stūriem, ir Taizeme. Lielā mērā Taizemes virtuvi ir ietekmējuši divi galvenie faktori – klimats un kultūra, lai arī liela nozīme ir šīs zemes vēsturei un emigrācijai. Liela ir Ķīnas, Birmas un Kambodžas ietekme. Labvēlīgais Taizemes klimats ļauj ievākt divas un pat trīs ražas katru gadu, visi iespējamie zaļumi šeit aug visu gadu. Varbūt šie apstākļi ir par pamatu tādam fenomenam, kā jēdziena „bads” neesamība tajiešu valodā. Arī budisms, kas ir izplatītākā ticība Taizemē, praktiski neparedz nekādus ierobežojumus pārtikas izvelē. Taji savā virtuvē izmanto visa veida gaļu, lielā daudzumā zivis, kā arī lielā daudzumā patērē dārzeņus un augļus.
Taji ļoti augstu vērtē savas tradīcijas un kultūru. Viņi ļoti lepojas ar saviem nacionālajiem ēdieniem un mīl cienāt savus viesus. Tā patiešām ir zeme, kur tiek vārīts, cepts un sautēts visu cauru diennakti – no rīta līdz vakaram un arī no vakara līdz rītam. Virtuves un ēstuves atrodas visās iespējamajās un pat neiespējamajās vietās – ielas malā, tirgū, peldošos restorānos, laivās, īsi sakot katrā brīvā stūrītī.
Tailandē loti mīl tusiņus, svētkus un dažādus festivālus, kuru laikā obligāti tiek pasniegti nacionālie ēdieni - kā cieņas izradīšana paradumiem un tradīcijām. Viesiem bez pārtraukuma tiek pasniegtas paplātes ar dažādām uzkodam, dažādi augļi un Taizemes alus vai vietējais viskijs. Visi ēdieni tiek pasniegti vienlaicīgi, lai saimnieki varētu tos baudīt reizē ar viesiem. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация