Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:271889
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.03.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 49 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Tālākizglītošanās gan ir viņu pašu ziņā un visvairāk tiek izmantoti īslaicīgi kursi par aktuāliem jautājumiem, ko var organizēt gan profesionālās asociācijas, gan citas izglītības iestādes.
Zināšanām balstītu sabiedrību. Līdz ar to profesionālās izglītības galveno uzdevumu kļūst izglītošanās pieejamība visa mūža garumā. Sākotnējās profesionālās izglītības pamatuzdevums ir ne tikai profesionālu zināšanu un prasmju apguve, bet arī mācīšanās mācīties, lai skolā apgūtais būtu pamats zināšanām un prasmēm, kas tiks apgūtas vēlāk.
2000./01. mācību gadā gandrīz pilnībā tika pabeigta likumdošanas sakārtošana
sākotnējās profesionālās izglītības jomā. Tas nozīmē, sistēmā iestājusies stabilitāte. Arī izglītības iestāžu finansējuma sistēma ir sakārtotā, nosakot izmaksu minimumu uz vienu izglītojamo. Taču tāpat kā iepriekšējos gados tikai 4% no valsts budžeta izdevumiem profesionālajai izglītībai tiek atvēlēts kapitālieguldījumiem.
Ir sakārtots arī izglītības programmu satura jautājums. Ir pieņemti valsts arodizglītības, vidējās profesionālās un pirmā līmeņa augstākās profesionālās izglītības standarti. Ir izveidots Profesiju standartu reģistrs un kopā ar sociālajiem partneriem norit darbs pie arvien jaunu standartu izstrādes.
IZM Profesionālās izglītības programmu reģistru, kas ir pieejams katram interesentam.
Joprojām svarīga profesionālās izglītības attīstībai ir piedalīšanās dažādās Starptautiskās programmās. Tas ir veids kā apgūt jaunu pieredzi.
Viens no variantiem kā saglabāt esošo infrastruktūru ir pārveidot profesionālās izglītības iestādes par mācību centriem, kuros var apgūt ne tikai profesionālās izglītības programmas, bet arī pamatprasmes un interešu izglītību. Šādos centros vajadzētu būt pieejamiem arī profesionālās izglītības un darba tirgus konsultantiem, kas gan jauniešiem, gan pieaugušajiem palīdz orientēties viņu pašu un apkārtējā situācijā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация