Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:294516
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.01.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tālmācības būtība
Sabiedrībai attīstoties, arvien vairāk pieaug nepieciešamība pēc izglītota darbaspēka, kas būtu spējīgs kvalitatīvi veikt savus pienākumus, labi orientētos izraudzītajā specialitātē un spētu sekot līdzi straujajām pārmaiņām sabiedrībā .
Visā pasaulē notiek ļoti strauja zinātnes un tehnikas attīstība, un to sasniegumi bez kavēšanās tiek izmantoti, tāpēc panākumus gūst tie, kuri spēj to izdarīt visātrāk un vislabākajā veidā. Mācību laikā iegūtās zināšanas, ja tās skar šauru nozari, ļoti ātri „noveco” un speciālistam nepārtraukti jāmācās, lai uzturētu savu kvalifikāciju. Rodas nepieciešamība vienlaikus strādāt un mācīties. To nosaka darba devēju prasības, situācija ģimenē vai vienkārši vēlēšanās paaugstināt savu zināšanu līmeni. Taču ne vienmēr ir iespējams apvienot darbu ar pilna laika studijām, turklāt Latvijā augstskolas koncentrētas galvenokārt lielajās pilsētās, un ne visiem studēt gribētājiem ir iespēja tās regulāri apmeklēt. Tādos gadījumos liela nozīme ir tam, ka interesents var mācīties vai studēt savā dzīves vietā sev izdevīgā laikā. Šādu iespēju piedāvā tālmācība.
Divdesmit pirmā gadsimta sākums Latvijā ir laiks, kad visu sabiedrību skar izmaiņas. Ražošanas un pakalpojumu tehnoloģija kļūst arvien sarežģītāka, pieaug pieprasījums pēc izglītotiem darbiniekiem. Straujās ekonomiskās pārmaiņas prasa no Latvijas iedzīvotājiem būt tām psiholoģiski un praktiski gataviem. Šajā procesā savu ieguldījumu var dot augstākās mācību iestādes, kā arī citas institūcijas, piedāvājot iedzīvotājiem dažādas sevis pilnveidošanas un tālākizglītības iespējas. Viena no šīm iespējām ir tālmācība, kas ļauj iegūt zināšanas, nepārtraucot darba procesu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация