Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:799417
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.05.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Laulību slēgšana un šķiršana. 2015. gads Talsu novadā un arī republikā bija laulību “buma” gads. Laulību noslēguši 192 pāri, tas ir par 35 pāriem vairāk nekā iepriekšējā gadā un par 100 pāriem vairāk nekā 2010. gadā. Talsu novada baznīcās laulību noslēguši 31 pāris. Palielinājies līgavaiņu vecums, stājoties pirmajā laulībā – 32, 3 gadi un līgavu vecums – 28, 6 gadi. Bet arī 82 un 87 gadu vecumā ir reģistrēta laulība. Vispieprasītākie protams ir vasaras mēneši – jūlijs un augusts, kuros kopā bijuši 70 pāri. Mazāks kļuvis noslēgto laulību skaits, kurās viens no jaunlaulātajiem ir ārzemnieks un aizvadītajā gadā tie bija Ukrainas un Amerikas Savienoto Valstu pilsoņi. Pēc laulības šķiršanas par šo faktu tiek izdarīta atzīme laulību reģistrā un 2015. gadā tika izdarītas 108 atzīmes, visvairāk tiek šķirtas laulības pie zvērināta notāra – 79 , bet tiesās -29.
Miršanas reģistru skaits novadā sākot no 2009. gada samazinās un aizvadītajā gadā reģistrēti 422 miršanas fakti. Mirušas 242 sievietes un 180 vīrieši. Visvairāk mirušo ir vecuma posmā no 80 – 89 gadiem. Mirušas četras personas vecumā virs 100 gadiem.

4. Ieteikumi pašvaldībai autonomās funkcijas īstenošanas uzlabošanai

1) Nacionālās, gan starptautiskās tiesību normas pašlaik ir reformu procesā, meklējot iespējas, lai atvieglotu civilstāvokļu aktu reģistrācijas birokrātisko pusi, veicinātu sadarbību starp iesaistītajām institūcijām, kā arī sekmētu Eiropas Savienības valstu saskaņotas tiesību normas.
2) Pašlaik tiesību normas nenosaka, kāda laulību ceremonija uzskatāma par svinīgu laulību reģistrāciju. No pašvaldības cenrāžiem, var secināt, ka svinīga laulību reģistrācija ir tad, ja bez laulātajiem un lieciniekiem ir vēl kādi viesi. Šāds traktējums ir neprecīzs, jo būtu jāizvērtē kā laulību viesu skaits ietekmē šo laulības noslēgšanas apstākļus, kuri jānodrošina dzimtsarakstu nodaļu darbiniekiem, tādējādi nosakot augstāku nodevu likmi. Autore uzskata, ka laulības reģistrēšanas nodevu nedrīkst iedalīt atkarībā no tā vai laulības reģistrēšanas brīdi pārim ir viesi vai nav. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1360984
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация