Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:142946
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.04.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Jēdziena “tauta” izpratne un skaidrojumi    4
  Problēmjautājumi    6
  Tiesas sprieduma apraksts par tautas tiesībām    7
  Secinājumi un priekšlikumi    9
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    10
Фрагмент работы

Pieteicējs iesniedzis kasācijas sūdzību, norādot turpmāk minētos iebildumus.
Apgabaltiesa kļūdaini uzskata, ka persona, prasot veselības aprūpes pakalpojuma pielāgošanu tās faktiskajai situācijai, zaudē tiesības uz šā veselības aprūpes pakalpojuma apmaksu no valsts budžeta līdzekļiem. Valstij ir jāveido veselības aprūpes sistēma, kas ir pielāgota pacienta faktiskajiem apstākļiem, kas ietver nepilngadīga pacienta vecāku vai aizbildņu reliģisko pārliecību. Apgabaltiesa nav piemērojusi Eiropas Savienības tiesību normas attiecībā uz iepriekšējo atļauju saņemšanas sistēmu un Eiropas Savienības Tiesas judikatūru, kas interpretē šīs normas. Apsverama nepieciešamība uzdot jautājumu Eiropas Savienības Tiesai prejudiciāla nolēmuma taisīšanai.
Tiesību normas prasa nodrošināt tādu ārstēšanu, kas ciena pacientu kopumā, ieskaitot viņa sociālo labklājību, cilvēka cieņu, morālās vērtības un reliģiskos uzskatus.
Pieteicējs ir norādījis, ka viņa dēlam nepieciešamā sirds operācija Polijā tika izdarīta jau 2017.gada 22.aprīlī, lai novērstu kaitējumu bērna veselībai.
Ministrija iesniegusi paskaidrojumus, kuros norādījusi, ka netiek pārkāpts diskriminācijas aizliegums, atsakoties segt pieteicēja dēla veselības aprūpes izmaksas par pakalpojumu Polijā. Tāpat arī nav pamata piemērot Direktīvas 2011/24/ES normas, jo pieteicējs nelūdza iepriekšēju atļauju atbilstoši šīm normām. Savukārt pieteicējs iesniedzis paskaidrojumus, kuros, citstarp, norādījis, ka saprātīgas pielāgošanās principa ievērošana sniegtu labumu ne tikai pieteicējam, bet arī visai sabiedrībai.
Tā kā pieteicēja dēls veselības aprūpes pakalpojumu, proti, sirdskaites ķirurģisku korekciju, ir jau saņēmis, viņš varētu lūgt atmaksāt no personīgajiem līdzekļiem segtos izdevumus par veselības aprūpes pakalpojumiem, ja izrādītos, ka iestāde nepamatoti atteikusi izsniegt S 2 veidlapu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация