Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:783061
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.06.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Seriāli ir populārākais no masu kultūras ražojumiem. To attīstību noteica jaunu komunikācijas tehnoloģiju izgudrošana, kas deva iespēju radīt neskaitāmas kopijas, ērti un vienkārši izplatīt jaunas idejas, kas pieejamas visiem. Masu kultūru kopumā raksturo garīgo produktu standartizācija, to ražošanas industrializācija un komercializācija, vulgāra vienpusība un sociālo konfliktu reducēšana uz “labo” un “ļauno” cilvēku sadursmēm, orientēšanās uz izklaidi un sentimentu. Lielā mērā visas šīs pazīmes atspoguļojas arī TV seriālos.
Latvijas lielākajos telekanālos (LTV1, TV3 un LNT) nedēļas laikā tiek parādīti 42 dažādi seriāli1. Latvijas telekanālos 46% raidlaiku aizņem tieši TV seriāli. No tiem apmēram puse seriālu pieder pie vīrišķā žanra jeb sērijām, bet otra puse ir sievišķā žanra programmas jeb t.s. ziepju operas. 18 seriāli ir LNT programmā, 16 – TV3, bet LTV1 redzami ir 8 seriāli. Salīdzinoši minētajos telekanālos darba dienās ziņas un informatīvie raidījumi veido 19% visas programmas, 12% ir autorraidījumi, 10% - mākslas filmas, 7% - TV spēles, mūzika un joki, bet 6% ir bērnu raidījumi, t.sk.animācijas filmas. Visvairāk seriālu tātad ir komerctelevīzijās, kas saistāms ar šī žanra finansiālu izdevīgumu: salīdzinoši zemas ražošanas izmaksas, liels pieprasījums, iespēja piesaistīt pastāvīgu auditoriju ilgstošā laika periodā. Nedēļas laikā demonstrēto seriālu vidū visvairāk ir amerikāņu seriālu (vairāk kā ¼), salīdzinoši vairāk ir arī vācu seriāli (~1/8) un arī Latvijā producētie seriāli: “Viss kārtībā”, “Sieviete spogulī”, “Dzīvoklis” un “Sirdsmīļā Monika”, kas adaptēts pēc seriāla “I Love Lucy”. Seriāli iepirkti arī no Lielbritānijas, Krievijas, Francijas, Dienvidamerikas valstīm, Kanādas un Austrālijas. Nedēļas laikā trīs kanālu pārraidītie seriāli aizņem ap 78,6 stundām raidlaika, vidēji aptuveni 11 stundas dienā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1114180
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация