Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:825566
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.09.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Temperatūra    4
2.  Temperatūras mērīšana, temperatūras skalas    5
2.1.  Celsija skala    5
2.2.  Fārenheita skala    6
2.3.  Reomīra skala    7
2.4.  Kelvina skala    8
2.5.  Renkina skala    10
3.  Termometri    10
  Nobeigums    11
  Izmantotā literatūra    12
Фрагмент работы

Rakstīt šo referātu mani pamudināja uzdotais temats ‘’Temperatūra, temperatūras skalas, to salīdzinājums’’. Šī darba tēma ir cieši saistīta ar mūsu ikdienas dzīvi. Ar temperatūru un termometriem mēs sastopamies ikdienā katru dienu. Pirms izeju uz ielas vienmēr apskatos kāda ir temperatūra ārā, lai zinātu kā saģērbties. Ja istabā ir auksti, pārbaudu istabas temperatūru. Ja saslimstu, mēru temperatūru. Temperatūra ir jāpārbauda arī siltumnīcā, lai zinātu vai augiem nav par karstu un ir jāatver durvis.
Jebkuru makroskopisku ķermeni vai ķermeņu kopumu sauc par termodinamisku sistēmu. Lielumus, kas raksturo šīs sistēmas stāvokli, neievērojot ķermeņu molekulāro uzbūvi, sauc par makroskopiskajiem jeb termodinamiskajiem parametriem. Termodinamiskie parametri ir tilpums, spiediens, temperatūra , vielas blīvums, krāsa, elastība u.c. Savā referātā es apskatīšu vienu no šiem parametriem – temperatūru.
Temperatūra ir termodinamisks parametrs, kas raksturo sistēmas siltuma līdzsvara stāvokli. Par siltuma līdzsvaru sauc tādu stāvokli, kad visi termodinamiskās sistēmas stāvokļa parametri visās tās daļās laikā nemainās. Piemēram, ūdens temperatūra glāzē ir vienāda ar apkārtējā gaisa temperatūru. Temperatūra raksturo arī siltuma plūšanas virzienu: vienmēr no ķermeņa, kam ir augstāka temperatūra, uz ķermeni, kam ir zemāka temperatūra.
Siltums ir enerģijas veids, ko plaši izmanto ikdienā: siltuma saglabāšanai, ūdens sildīšanai, ēdiena gatavošanai u.c. Piemēram, atstāj uz galda karstu un aukstu dzērienu vairākas stundas. Karstais dzēriens atdzisīs un aukstais dzēriens sasils, līdz abi sasniegs istabas temperatūru. Tad var teikt, ka abas šīs termodinamiskās sistēmas atrodas līdzsvara stāvoklī. Siltuma līdzsvaru sauc arī par termodinamisko līdzsvaru. Ķermeņa temperatūra raksturo ķermeņa sasiluma pakāpi.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1149963
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация