Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:183300
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.04.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Testamenta vispārīgais raksturojums    4
2.  Testamentu formas    6
2.1.  Privāts testaments    6
2.2.  Publisks testaments    8
2.3.  Priviliģēts testaments    9
3.  Testamenta aprobežojumi    11
4.  Spaidi, maldība, viltus    12
5.  Testamenta atsaukšana    13
  Nobeigums    14
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    15
Фрагмент работы

Nobeigums
Mūsdienās personas, raugoties nākotnē, vēlas atstāt savu mantu pēc viņu nāves konkrētām, citām personām, visbiežāk tādām personām, kuras ir uzticamas un krietnas, lai tādējādi tiktu nodrošināta mantu pēctecība un mantojuma atstājējs var būt drošs, ka pēc tā nāves viss vērtīgais, kas dzīves gaitā ir ticis iegādāts. Personas to var realizēt, taisot testamentu, proti, pēdējās gribas rīkojumu, kuros tiek pausta sava griba attiecībā uz visu rīcību ar personai, proti, mantojuma atstājējam piederošo mantu nāves gadījumā.
Testaments ir vienpusējs rīkojums, ko persona, proti, mantojuma atstājējs dod savas nāves gadījumam par visu savu mantu, par kādu mantas daļu vai par atsevišķām lietām vai tiesībām. Testamenta mērķis ir noteikt kārtību, kādā testatora īpašums pēc viņa nāves pāriet kādas citas fiziskās jeb juridiskās personas īpašumā. Testamentārās mantošanas gadījumā mantinieku iecelšana un mantas sadalīšana starp tiem ir atkarīga tikai un vienīgi no mantojuma atstājēja gribas. Proti, pēdējās gribas rīkojumi nāves gadījumam ir personas gribas izteikums, un tie var būt noformēti gan atbilstoši Civillikumā noteiktajai formai pēdējās gribas izteikšanai.
Privāts testaments sniedz mantojuma atstājējam plašu izvēles brīvību un vienkāršību. Privāta testamenta taisīšana testatoram neprasa finansiālus izdevumus, to ir pēc būtības viegli sastādīt un tikpat viegli arī atsaukt, atcelt. Pēc autores domām, pastāv problemātika, testatoram izvēloties taisīt šādas formas testamentu, pamatojoties uz to, ka ir komplicēti un pat neiespējami noteikt privāta testamenta īstumu. Publisks testaments ir visdrošākais, jo publiska testamenta īstumu nevar apšaubīt, un pret to var celt tikai viltojuma strīdu. Tas nozīmē, ka publisks testaments nevar būt apstrīdams, ja vien tas nav ticis viltots. Priviliģēts testaments no iepriekš minētajiem atšķiras to formā, šāda testamenta taisīšanas forma ir vienkāršāka un atvieglota, turklāt šādi mantojuma atstājējam ir tiesības paust savu pēdējo gribu mutiski, tomēr arī šāda testamenta forma var tikt apstrīdēta, līdz ar to, pēc autores domām, nav tik uzticama kā publisks testaments. Visās testamenta formās var noteikt aprobežojumus, piemēram, mantiniekus var iecelt kā ar atliekošiem, kā arī ar atceļošiem nosacījumiem.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1338346
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация