Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:410317
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.10.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 26 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  ATBILDĪBAS SAJŪTA UN VAJADZĪBA RŪPĒTIES KĀ PERSONĪBAS RAKSTURA KOMPONENTI....    5
2.  TĒVA NOZĪME ĢIMENĒ UN IETEKME UZ DĒLA PERSONĪBAS VEIDOŠANOS    12
3.  (PRAKTISKĀ DAĻA)    12
  SECINĀJUMI   
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA   
Фрагмент работы

Sabiedrības dzīvē vienmēr bijuši aktuāli jautājumi, kas saistās ar tās locekļu spēju rūpēties par saviem pēcnācējiem, par ģimeni u.t.t. Tās ir lietas no kurām atkarīga ģimenes spēja pastāvēt šajā sabiedrībā un visas sabiedrības pastāvēšana kopumā. Nav noslēpums, ka pie vienādiem materiālajiem apstākļiem un citiem faktoriem, ir cilvēki, kas prot rūpēties un gādāt vairāk un tādi, kuriem šī spēja ir mazāk izteikta. Svarīgi ir arī zināt kā rūpēties, lai šīs rūpes tiktu pieņemtas un novērtētas no citu ģimenes locekļu puses. Mūsu šodienas situācijā no visām rūpēm, kuras var tikt veltītas ģimenei, sevišķi ir aktualizējušies jautājumi, kas saistās tieši ar ģimenes materiālo labklājību. Tas skaidrojams ar daudziem iemesliem. Pirmkārt jau ģimenes materiālā labklājība šodien nozīmē iespējas - izglītību, labu veselību, izziņas iespējas - ceļojumus, dažādus kursus, filmas u.t.t., otrkārt tā nozīmē prestižu, sekojoši arī pašcieņu, pašvērtējumu, spēju realizēt sevi dažādās nodarbēs. Šo situāciju saasina fakts, ka mēs kā sabiedrība, kur katrs no mums var relatīvi sasniegt visu, esam izveidojušies samērā nesen, tādēļ materiālā labklājība ir reizē arī mūsu spēju apliecinājums un tiek augstu vērtēta sabiedrībā šodien. Spēja sacensties konkurences apstākļos, drosme to darīt, nepiemīt visiem vienādi, un šeit vairs nav nozīmes dzimumam. Mūsdienās vīriešiem ir jākonkurē arī ar sievietēm. Un kaut gan vēl spēkā mūsu sabiedrībā ir zināma sievietes diskriminācija, tomēr sievietes aizvien vairāk "paņem" sev tiesības, pienākumus, varu, prestižu, naudu u.c. Vīriešiem un ne tikai , mums visiem kļūst aizvien grūtāk un ir daudzi, kas nevēlas, negrib, kuriem ir bail sacensties. Tādēļ parādās aizvien vairāk pieaugušu "bērnu", kas dzīvo uz vecāku, radinieku vai sievas rēķina, kuri negrib strādāt, kuri nevar un nemāk nopelnīt, sniegt saviem bērniem atbilstošus dzīves apstākļus u.tml. Sabiedrībā tas parasti rada sašutumu, diskusijas un pārsvarā nosodījumu. Tomēr kā skaidrot šo situāciju? Šī problēmas aktualitāte bija iemesls, kas noteica mana zinātniskā darba temata izvēli. Šī darba ietvaros mani interesē jautājumi, kas skar faktorus, kuri nosaka personības spēju un vajadzību rūpēties par savu ģimeni un sev tuvajiem cilvēkiem, un prasmi to darīt. Kas ir īpašs šo cilvēku, konkrēti vīriešu, attīstības un audzināšanas procesā, kas nosaka to vēlāko spēju un vajadzību uzņemties atbildību. Kādās ģimenēs ir auguši viņi paši, un galvenais, kā viņu attīstību ir veidojusi to mijiedarbība ar tēvu.
Pamatojoties uz literatūru, kas atrodama par šiem jautājumiem, vēlos atrast un konstatēt tos momentus vīrieša personības attīstībā, kas pamato personības spēju un vajadzību rūpēties un uzņemties atbildību par ģimeni, tās materiālo labklājību.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1206790
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация