Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:414749
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.11.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Tiesību apskats    3
2.  Tiesu iekārta    4
3.  Civiltiesības    5
4.  Darba tiesības    5
5.  Procesuālās tiesības    6
6.  Krimināltiesības    7
  Izmantotā literatūra    9
Фрагмент работы

1941.gada 22.jūnijā Otrā pasaules kara ietvaros sākās karš starp boļševistisko PSRS un nacistisko Vāciju. Jau ar pirmajām dienā kara darbībai tika pakļauta arī Latvijas teritorija. Sarkanarmijas neatkarīgās, neplānveidīgās, paniskai bēgšanai līdzīgās atkāpšanās taktikas rezultātā, vācu spēki strauji virzījās uz priekšu. 1.jūlijā boļševiki atstāja Rīgu, bet 8.jūlijā jau visa mūsu Dzimtene tika atbrīvota no komunistiem un nodibinājās “Trešā reiha” okupācija.
Pēc Latvijas Republikas atbrīvošanas no boļševikiem pilnībā neatjaunojās Latvijas brīvvalstī pastāvošās tiesības. Par tiesībām varēja runāt tikai nosacīti un pēc formālām pazīmēm. Tas tomēr nozīmē, ka likuma nebūtu bijis. Tieši otrādi likumu un dažādu noteikumu bija vienkārši daudz, bet trūka pašas elementārākās likumības. Likumi tieši sankcionēja nelikumību, jo padarīja patvaļu par likumu un paredzēja cilvēka masveida iznīcināšanu.
Visiem likumiem bija krasi izteikts rasistisks raksturs. Kā pašā fašistiskā Vācijā, tā vēl jo vairāk okupētajās valstīs nebija iespējams novilkt noteiktu robežu starp civilajām, ģimenes un darba tiesībām no vienas puses un krimināltiesībām no otras puses. Tā, piemēram, likums” Par Vācu asiņu goda aizsardzību” formāli pēc pieņemtās sistēmas iederas civiltiesībās (respektīvi, ģimenes tiesībās), jo regulē ar laulību saistītus jautājumus. Tomēr faktiski tas bija krimināllikums, kas aizliedza slēgt laulības vāciešiem un ebrejiem. Personām, kas to pārkāpa, bija paredzēts bargs sods. Vīriešiem pārmācības nams un sievietēm – steralizācija. Pati laulība bija atzīta par spēkā neesošu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация