Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:752428
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.09.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Tiesības un sabiedrība    4
1.1.  Publiskās un privātās tiesības    5
1.2.  Objektīvās un subjektīvās tiesības    6
1.3.  Tiesību un sabiedrības attiecības ar valsti    8
2.  Tiesiskās apziņas jēdziens    9
3.  Tiesību normas    11
4.  Tiesību funkcijas    13
  Secinājumi un priekšlikumi    14
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    15
Фрагмент работы

“Gandrīz tikpat vecs kā filozofija ir jautājums par tiesību būtību. Kur vien ir pamodusies cilvēka doma, un kur cilvēce ir sākusi pārdomāt par sevi un apkārtējo pasauli, visur tā ir atdūrusies uz pašu no sevis saprotamo un tomēr tik noslēpumaino, no viņas pašas izpildāmo, bet tomēr neizprasto, no viņas radīto un tomēr it kā no Dieva dotu tiesiskās kārtības darbību...” 1
Tiesības un sabiedrība – loti plašs un ietilpīgs jēdziens ar kuru mēs sastopamies loti bieži un kurš ietekmē katru mūsu darbības sfēru.
Šos jēdzienus – tiesības un sabiedrība – var apskatīt no dažādiem skatupunktiem - ne tikai vienkāršus definējumus, bet arī to kā tiesības iedarbojas uz sabiedrību(tiesību funkcijas), kas regulē cilvēka uzvedību un rīcību sabiedrībā (tiesību normas), arī tiesisko apziņu nedrīkst nepieminēt, jo tā piemīt katram no indivīdiem un var būt gan pozitīva, gan negatīva.
Tiesības iet roku rokā ar sabiedrību, jo tikai darbojoties vienai otras interesēs, var gūt maksimālu labumu. Un kāda gan būtu sabiedrība, ja tajā nebūtu tiesības, un vai tiesības varētu pastāvēt, ja nebūtu sabiedrības, kur tās īstenot?
Es domāju, ka nē, un tieši tāpēc gribu uzsvērt sava temata nozīmīgumu, jo , manuprāt, tiesības un sabiedrība ir valsts pamatkapitāls.
I.Kanta atziņa, ka „juristi vēl meklē tiesību jēdzienu”1, ir aktuāla arī šodien. L. Šulcs darbā „Tiesības kā ētikas minimums” to precizē, norādot, ka to meklē nevis juristi, bet tiesību filozofi, jo bez filozofijas palīdzības tiesību jēdziens iznāktu pārāk šaurs un nepilnīgs. Jautājums, kas ir tiesības ir sens, un katrs tiesību zinātnieks ir centies sniegt atbildi uz to. Tādējādi ir radušās neskaitāmas tiesību definīcijas.
Tiesības – sarežģīta, daudzpusīga un svarīga sabiedriska parādība, ko jurisprudencē un filozofijā sauc par fenomenu. Tā ir visiem saistoša uzvedības normu sistēma, kas izteikta likumos un citos valsts atzītos avotos, kas regulē sabiedrības un indivīda savstarpējās attiecības un ir tiesiskās vai prettiesiskās darbības novērtēšanas obligāts kritērijs, kas balstās uz brīvības, taisnības un vienlīdzības principiem.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1191340
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация