Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:136761
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Sabiedrībā vienmēr ir pastāvējušas un pastāv zināmas normas katra indivīda rīcībai un uzvedībai, kā arī atbildības kritēriji par šo normu neievērošanu. Tā rezultātā ir izveidojusies tiesību un pienākumu sistēma, kurai attīstoties radās vajadzība pēc zinātnes, kura varētu pētīt un sistematizēt šos procesus. Viens no jautājumiem ko pētī šī zinātne ir tiesību pārkāpumi un juridiskā atbildība.
Tiesību pārkāpums pēc savas būtības ir tāda rīcība, kas ir pretēja tiesiski pamatotai rīcībai un uzvedībai, kā arī tā ir saistīta ar tiesību normām un tajās ietverto normu prasību ievērošanu. Izdarot tiesību pārkāpumu, cilvēks bieži vien neievēro citu līdzcilvēku un visas sabiedrības tiesības kopumā. Tiesību pārkāpums izraisa juridisku atbildību. Tiesību pārkāpums un to izraisošās juridiskās sekas ir specifiska sabiedriska parādība, ar kuru ir jārēķinās sabiedrībai, kā arī tiesību sargājošo institūciju darbiniekiem savā ikdienas darbā. Šeit tad arī parādās tiesību pārkāpuma un juridiskās atbildības pareizās izpratnes un sodu piemērošanas problemātika.
Pastāvot visaptverošai korupcijai, kā arī likumiem un citiem normatīvajiem aktiem nepārtraukti mainoties ir radies tiesisks haoss, kurā juridiskā atbildība katrā atsevišķā gadījumā tiek traktēta savādāk, atkarībā no tiesībpiemērojošo institūciju godaprāta. Mūsdienās ar brīvības atņemšanu tiek notiesāts bada mākts zaglis, kurš veikalā nozadzis pārtiku, tajā pašā laikā visā Latvijā pazīstami organizētās noziedzības līderi atrodas brīvībā. Tāpat nesodīti paliek lielākā daļa no tiem, kas savā laikā no valsts izkrāpuši miljonus, izmantojot, nepilnības likumos. Tagad salaupīto legalizējuši un sabiedrībā ieņem cienījamu biznesmeņu un politiķu statusu.
Tiesību pārkāpumu un juridiskās atbildības tēma mūsdienās ir ļoti aktuāla un man tā likās pietiekami interesanta, lai tajā iedziļinātos sīkāk un mēģinātu par to uzrakstīt referātu.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1176928
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация