Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:691114
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  TIESĪBU SISTĒMAS    4
1.1  TIESĪBU TEORIJAS IZPRATNE PAR TIESĪBU SISTĒMĀM    4
1.2  TIESĪBU SISTĒMAS UN TO STRUKTŪRAS    5
1.3  TIESĪBU SISTĒMA UN TĀS STRUKTŪRA LATVIJĀ    10
2.  PUBLISKĀS TIESĪBAS    12
3.  PRIVĀTĀS TIESĪBAS    13
4.  STARPTAUTISKĀS TIESĪBAS    13
  SECINĀJUMI    15
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    16
Фрагмент работы


Tiesību nozares mūsdienu tiesību sistēmā sastāda svarīgu ikdienas daļu, tas labāk palīdz mums izprast un regulēt tiesības, kuras savā būtībā ir specifiskas. Meklējot piemērotu tematu, autorei likās svarīgi, tas lai tematu varētu apskatīt no visiem tiesību aspektiem. Tiesību nozares saistās ar izaicinājumu, ierobežotās literatūras dēļ, to īpatnējās kvalifikācijas dēļ.
Latvijas literatūrā pašreiz nav pietiekami vienota uzskata par Tiesību institūtu patieso un pareizāko iedalījumu, mums nav noteiktas sapratnes, tomēr tiesību nozaru kvalifikācija ir viena no svarīgākajām lietām Kontinentālajā Eiropas tiesību lokā, jo tur pamatā tiek atbalstītas rakstītās tiesības (arī Latvijā).
Tiesību nozares palīdz regulēt mums savas tiesības pašiem, neiejaucot tajā valsts varu, tāpēc būtiski ir saprast, kuras tiesības ir publiskās tiesības un kuras privātās. Dažas tiesību nozares tiek iedalītas gan pie publiskajām, gan privātajām tiesībām, kas tomēr garantē indivīdam palīdzību no valsts, ja nav iespējams vienoties ar strīdīgo pusi indivīdu savādākā ceļā. Ir nepieciešams iegūt nedaudz vispārinātāku pārskatu par tiesību nozarēm un apskatīt autoru viedokļus.
Tiesību sistēmas katrā Valsts Nacionālajā sistēmā mazāk vai vairāk atšķiras, to nosaka vēsturiskie, sociālekonomiskie, politiskie apstākļi, iedzīvotāju uzskati, reliģija, dzīves veids, valsts iekārta un pārvaldes režīms. Taču šādi apstākļi var būt radniecīgi konkrētam reģionam, valstu grupai. Rezultātā var veidoties arī radniecisku nacionālo tiesību sistēmu kopas. Iekarojumu, revolūciju, apvērsumu vai radikālu konstitucionālu reformu rezultātā būtiski var pārgrozīties arī valstu nacionālās tiesību sistēmas.
Latvija, tāpat kā mūsu kaimiņvalstis Lietuva un Igaunijas, kā arī citas post sociālistisko Austrum- un Vidus Eiropas valstu nacionālās tiesību sistēmas atradās smagā pārejas periodā no Sociālistisko tiesību (padomju) uz Kontinentālās Eiropas tiesību loku, mēs sākam apzināties tādu jēdzienu kā demokrātija un tiesības ne tikai garantētās tiesības no valsts (publiskās tiesības), bet arī pavērās iespēja privāto tiesību nozarei. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1181957
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация