Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:146093
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.09.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
2021–2025 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  Teorija    4
1.1.  eoriju veidi    5
1.2.  Teorija un prakse    6
2.  PRAKSE    8
2.1.  Juridiskā Prakse    8
2.1.1.  Juridiskās prakses elementi    10
2.1.2.  Tiesu prakse    11
2.1.3.  Juridiskā prakse    12
  SECINĀJUMI    14
  IZMANTOTAS LITERATŪRAS SARAKSTS    15
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Teorijas mēģina pierādīt, ka tas, ko mēs uzskatām par pašsaprotamu, īstenībā ir konstrukcija, atsevišķa teorijas daļa, kas sākusi izskatīties tik dabiska, ka mēs to vairs pat neuztveram kā teoriju. Viena no specifiskākajām teorijas iezīmēm ir tās bezgalīgums. Tā nav apgūstama tā, lai “zinātu teoriju” no galvas. Tā liek domāt un sekot tai līdzi ik brīdi. Ne mirkli nevar būt pilnīgi pārliecināts par tās drošumu un patiesīgumu. Teorija pēc definīcijas ir neapgūstama - ne tikai tāpēc, ka izzināmo parādību klāsts nav galīgs, bet tāpēc, ka teorija pati bieži apšauba hipotēzes un pieņēmumus, uz kuriem tā balstās. Teorija nebūtu teorija ja tā nepretstatītu un nesagrautu idejas, kas likās zināmas, tāpēc teorijas sekas nekad nav paredzamas - pozitīvas vai negatīvas.
Konfliktu teorija ir pretēju pušu, spēku, interešu uzskatu, vērtību orientāciju sadursme. Pēc konfliktu teorijas piekritēju domām, atšķirīgas vajadzības, pretējas intereses un to izraisītās sadursmes un cīņa ir sabiedrības attīstības galvenais dzinulis un virzošais spēks.
Var visu mūžu slēpties aiz teorijām, bet no reālas prakses neaizbēgt. Lai cik akurāts un apzinīgs students nebūtu, spēja pielietot lielo teorētisko bagāžu, kas uzkrājas studiju gados, svarīga ir prakse.
Juridiskās prakses nozīme ir tajā, ka tā parāda, cik pilnīga vai nepilnīga ir mūsu likumdošana, kādas ir tās priekšrocības un trūkumi, plusi un mīnusi, efektivitāte vai neefektivitāte.
Juridiskā zinātne nebūtu iespējama ne bez terorijas, ne bez prakses. Autore secina, ka svarīgi ir ne tikai apgūt zināšanas, bet tās reāli un regulāri pielietot ikdienā. Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē kā studiju kurss ir iekļauta juridiskās palīdzības sniegšana, kas, autoresprāt, būtu jāiekļauj ikvienā juriprudences studiju kursā. Iegūtās teroētiskās zināšanas ir jānostiprina praksē, īpaši vērtīgi tas ir tad, ja ar to var nest labumu sabiedrībai.

Коментарий редакции
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1387641
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация