Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:899793
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Tiesiskās kārtības jēdziens    5
2.  Tiesiskās kārtības raksturīgās iezīmes    8
3.  Tiesiskās kārtības saturs un forma    11
4.  Tiesiskās kārtības struktūra    12
5.  Tiesiskās kārtības funkcijas    18
6.  Tiesiskās kārtības principi    20
7.  Tiesiskā kārtība un likumība    23
8.  Tiesiskās kārtības attīstības tendences    26
  Nobeigums    29
  Literatūra    30
Фрагмент работы

Tiesiskās kārtības jēdziens

Starp juridiskās zinātnes un prakses problēmām, kas pēdējos gados piesaista sev tiesību zinātnieku un visas sabiedrības paaugstinātu uzmanību, atrodas tiesiskās kārtības jautājumi. Sabiedrības tiesiskajā dzīvē tiem ir prioritātes nozīme. Pilsoņu, valsts un sabiedrības intereses un vajadzības pieprasa sabiedriskās dzīves pamatsfēru sakārtošanu un stabilizāciju. Latvijas mūsdienu attīstības etapā stingra un noteikta sabiedriska tiesiskā kārtība izvirzās kā vienīgais iespējamais tālākas kustības ceļš. Bez tā nav iespējama tiesiskas valsts veidošana un civilizēta demokrātiska attīstība. Tiesiskā kārtība izvirzās kā ekonomikas atdzimšanai, visu sociālo sfēru funkcionēšanai, dzīvības procesu stabilizācijai un īstenas tautvaldības atjaunošanai nepieciešamais apstāklis. Tikai tādā stāvoklī tiek garantēta pilsoņu pamattiesību un brīvību, likumīgo interešu realitāte un visu subjektu tiem uzlikto pienākumu izpilde, atbildības par savu uzvedību realizācija.
Cilvēku svarīgāko dzīves sfēru stabilitātes, līdzsvara un vienmērīguma, garantējuma un līdzsvarošanas stāvoklis tagad ir nepieciešami vairāk kā nekad.
Pienācīgas tiesiskās kārtības trūkums dod spēcīgu triecienu cilvēku interesēm un sagrauj sabiedrību. Tas izpaužas pilsoņu tiesību, brīvību un interešu neaizsargātībā, augošā noziedzībā un pastāvīgos cilvēku dzīvības, veselības, goda un cieņas draudos, lielo pilsoņu grupu sociālas aizsardzības un labklājības garantiju atņemšanā, ekonomisko un sociālo sakaru iznīcināšanā, cilvēku sociālajā dalīšanos slāņos, valdošo struktūru patvaļas izpausmēs, korupcijā.
Šīs negatīvās parādības sabiedrība pārdzīvo ar sāpēm. Tāpēc tiesiskās kārtības veidošanas un nostiprināšanas jautājumi uzstāda ar stingru nepieciešamību prasības zinātnei un praksei.
Iet runa par lielām un sarežģītām problēmām, kas pieprasa zinātnisko paredzējumu un pamatotas rekomendācijas: par sabiedrības tiesisko struktūru un nozīmīgāko sociālo attiecību regulēšanas metodēm, par visvienkāršākām un vispilnīgākām sociālas dzīves atsevišķu sfēru organizācijas formām un par cīņu ar noziedzību, par mūsdienu sociāliem paraugiem un uzvedības etaloniem, par tām sociāli - tiesiskām vērtībām, kuras izstrādāja pasaules civilizācija un bez kurām normāla sabiedrības dzīve nav iespējama.
Sabiedrības tiesiskā kārtība ir sarežģīta sociāli - tiesiska struktūra. Tajā cieši sakļaujas tiesiska un netiesiska rakstura, valsts un vispārsociāla satura elementi, sociālo grupu, pilsoņu un visas sabiedrības intereses. Tā izpaužas visdažādākajās attiecībās un sakaros. Izrauta no tiem, paņemta ārpus sakarības ar reālo īstenību, tā absolūti neko nenozīmē, tāpēc tā tiek pētīta konkrētajās attiecībās un sakaros, kas dažādi uzstāda tās raksturlīknes jautājumus.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация