Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:937949
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.06.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 30 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Tiesiskās kvalifikācijas jēdziens un ar to saistītās izpratnes    3
2.  Kvalifikācijas process    7
3.  Kvalifikācija vieta tiesībpiemērošanas procesā    11
4.  Tiesībpārkāpumu kvalifikācijas prakse tiesībpiemērošanas procesā    17
  Izmantotās literatūras saraksts    24
Фрагмент работы

Sākot darbu ir nepieciešams saprast vārdu „kvalifikācija” un „tiesisks” nozīmi. Tiesisks – „tāds ko nosaka tiesības, tāds, kas atbilst tiesībām, izriet no tām” ; „tāds, ko nosaka tiesības; tāds, kas ir saskaņā ar tiesībām, izriet no tām” . Vārdnīcās vārdiem „kvalificēt”, „kvalificēšana” ir vairākas nozīmes: „kvalificēt – (no latīņu vārda qualis – kvalitāte) nozīmē attiecināt dažādas parādības atbilstoši kvalitātes pazīmēm, īpašībām pie kaut kādas pozīcijai, grupas, veida, kategorijas” ; „kvalificēšana (latīņu valodā qualificatio) – iedalīšana noteiktā grupā, kategorijā, veidā” . Kvalitāte „(no latīņu vārda qualitas (qualitatis) – īpašība, veids, kārtība) – priekšmeta, parādības noteiktība, kas to dara tieši par šo, nevis par kādu citu objektu” ; „pazīmju, īpašību kopums, kas raksturo derīgumu, atbilstību, labumu; būtiska pazīme, īpašība, kas atšķir priekšmetu, parādību no cita priekšmeta, parādības; šādu pazīmju īpašību kopums” .

Tiesībās ar tiesisku kvalifikāciju (turpmāk kvalifikāciju) saprot „domāšanas operāciju nolūkā piesaistīt aktu, faktu, juridisku situāciju, indivīdu kādam tiesībās esošam un juridiski noteiktam jēdzienam. Tā pārceļ fenomenu no realitātes juridiskās uztveres sfērā, piešķir fenomenam kvalitāti vai saista to ar juridisko elementu, kas nodrošina tā tiesisku efektu” . Tiesību sistēmā kvalifikācija parāda un pasniedz konkrētu fenomenu tādā veidā, lai ievadīt to vienā vai otrā juridiska jēdziena robežās, vienā vai otrā juridiskā kategorijā. Līdz ar ko, kvalifikācija nozīmē pāreju no atsevišķā uz vispārējo, no konkrētā uz abstrakto. Tātad, kvalifikācijas laikā faktu piesaista konkrētam tiesībās esošam jēdzienam un analizējot šī fakta būtiskās pazīmes un īpašības nosaka to atbilstības (derīguma) pakāpi juridiskam jēdzienam, līdz ar ko nosakot tā kvalitāti.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −9,98 €
Комплект работ Nr. 1170809
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация