Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:653786
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.08.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Tiesneša profesionālās ētikas nozīme    4
2.  Tiesnešu ētikas kodeksa apskats    6
3.  Tiesnešu ētikas kodeksa visbiežākie pārkāpumi un pārkāpumu izskatīšans kārtība    10
  Kopsavilkums    14
  Izmantotā literatūra    16
Фрагмент работы

Kopsavilkums
Profesionālā ētika ir saistīta ar dažādu profesiju, kopējo interešu, profesionālās kultūras īpatnībām. Profesionālā ētika ir noteiktas sociālās grupas uzvedības noteikumu kopums, kas nodrošina savstarpējo attiecību tikumisko raksturu. Tiesneša profesionālās darbības specifika ir saistīta ar īpašām tikumiskām situācijām, kuras parasti nav sastopamas citu profesiju pārstāvju darbībā, bet ir parastas tiesvedības jomā. Piemēram, tiesnesis nav tiesīgs nekādā veidā izpaust tiesnešu sanāksmes noslēpumu. Tiesnešiem ir jātiecas rīkoties ētiski. Taču būtībā ētikas kodeksa mērķis ir vienkāršs - tiesnesim ir jābūt godīgam.Visi pārmetumi tiesnešiem saistībā ar ētiskumu viņu rīcībā līdz šim bijuši par gauži vienkāršām un pašsaprotamām lietām, kurām maz sakara ar īpašām morāles kategoriju niansēm.
Latvijā tiesnēšu ētiku regulē Latvijas tiesnešu ētikas kodekss, kas ir pieņemts 1995.gada 20.aprīlī. Latvijas tiesnešu ētikas kanons sastāv no 5 kanoniem. Latvijas tiesneša ētikas kodekss nosaka, ka tiesnesis tur cieņā savu amatu, tiesas varas neatkarību un tiesas godīgumu;tiesnesis izvairās no niecīgas rīcības, kā arī no šīs rīcības izraisīšanas; tiesnesis pilda tiesu vars uzliktos pienākumus objektīvi un taisnīgi; tiesnesis organizē savu ārpustiesas darbību tādā veidā, lai tā nenonāktu petrunā tiesneša pienākumiem; tiesnesis atturas no politiskas darbības.
Galvenie tiesešu principi ir būt neatkarīgiem, objektīviem, godprātīgiem, vienlīdzīgiem savu lēmumu pieņešanā. Tiesnesim ir jāatsakās no materiālajiem labumiem, ja tas kādā veidā var ietekmēt viņa darbību un tiesas spriešanu.Tiesnesim gan pofesionālāja darbā, gan ārpus darba vietas ir jāuzvedas morāles un kultūras normām atbilstoši, lai radītu pozitīvu iespaidu sabiedrībā par tiesu varu un jurdiskajām profesijām.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1380437
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация