Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:672865
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.04.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.Tiesu amatpersonas

Bez tiesnešiem un tiesas piesēdētājiem tiesas darbu nodrošina arī citas amatpersonas – tiesneša palīgs, tiesas konsultants, kancelejas pārzinis, tiesas sēžu sekretārs, tiesas ziņnesis, tiesas tulks un tiesas administrators.
Tiesas konsultants vispārina un analizē tiesu praksi, kā arī parasti pieņem apmeklētājus civillietās un, līdz lieta nav nodota konkrētam tiesnesim izskatīšanai, pieņem arī pirmreizējos iesniegumus un pieteikumus lietu izskatīšanai (likumā šādas funkcijas nav tieši paredzētas).
Tiesneša palīgs pieņem apmeklētājus un viņu iesniegumus, veic pasākumus sakarā ar lietu sagatavošanu izskatīšanai tiesas sēdē, kā arī pilda citus tiesneša dotus uzdevumus.
Tiesas sēžu sekretārs ir ļoti nozīmīga tiesas amatpersona, kuras galvenais pienākums ir tiesas sēdes protokola rakstīšana. Šis dokuments ir viens no būtiskākajiem procesuālajiem dokumentiem.
Kancelejas pārzinis vada un organizē tiesas kancelejas darbu. Viņš nodrošina dokumentu apriti tiesā, t.i., tiesas kancelejā tāpat var iesniegt iesniegumus un pieteikumus, ja tiesā šīs funkcijas nav uzdots veikt tiesas konsultantam. Kancelejā var saņemt likumīgā spēkā stājušos spriedumu, lēmumu norakstus, citu dokumentu norakstus, tiesu izpildrakstus u. tml. Kancelejas pakļautībā ir arī tiesas arhīvs.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1205307
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация