Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:370336
 
Оценка:
Опубликованно: 12.04.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    2
  INTELEKTUĀLĀ ĪPAŠUMA AIZSARDZĪBA    3
  INTELEKTUĀLĀ ĪPAŠUMA NOVĒRTĒŠANA    6
  PIEDZIŅAS VĒRŠANA UZ INTELEKTUĀLO ĪPAŠUMU    8
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    10
Фрагмент работы

Intelektuālais īpašums ir vispārīgs rūpnieciskā īpašuma un autortiesību apzīmējums. Parasti ar šo terminu apzīmē tās tiesības, kas saistītas ar patentiem, autortiesībām, blakustiesībām, preču zīmēm un ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm.
Intelektuālā īpašuma priekšmeta reģistrācija, izmantošana un proti tās saturs ir būtiski atšķirīgs no citām valstīm, salīdzinot ar Latvijas normatīviem aktiem. Jo katra reģionā ir savs tiesību regulējums. Tomēr līdzīgi kā citām tiesību nozarēm arī regulējumam intelektuālā īpašuma tiesību sfērā ir tendence unificēties.
Katrs sava izgudrojuma īpašnieks ir aizsargāts likuma noteiktajā kartībā. Neviena cita persona nevar pretendēt uz viņa tiesībām.
Ja intelektuālā īpašuma īpašnieks pats piekrīt atdot tiesības lietošanai, izmantošanai vai citiem nolūkiem, tad cita persona var brīvi rīkoties ar to intelektuālo īpašumu, citāda veidā to darīt nedrīkst. Proti, intelektuālā īpašuma tiesību sfērā notiek dažādā veidā pārkāpumi, kā pirātisms, kā, piemēram, nelikumīgi zog kādu datorprogrammu, tomēr dažādas nevalstiskas organizācijas cenšas ar to cīnīties.
Jebkura ideja, vai personas radošo spēju rezultātā radīts konkrētais darbs pieder tikai autoram, neatkarīgi no tā, vai darbs ir pabeigts.
Referāta mērķis ir pierādīt to, ka nevienai citai personai, tai skaitā tiesu izpildītājam nav tiesības vērst piedziņu pret intelektuālo īpašumu.
Ja persona ir radījusi kādu darbu, kā to var atņemt, pamatojoties uz likumiem? Ja tas būtu definēts likumos, tas diskriminē cilvēka tiesības un brīvību. Jo tas nebūtu godīgi attiecībā pret pašiem cilvēkiem.
Tā kā Latvijā pastāv hierarhija, visaugstākais juridiskais spēks ir Satversmei, tad pārējie normatīvie akti nevar būt pretrunā ar Satversmi, kas aizsargā cilvēka pamattiesības –94.p.”ikvienam ir tiesības uz brīvību un personas neaizskaramību. Nevienam nedrīkst atņemt vai ierobežot brīvību citādi kā tikai saskaņā ar likumu.”
Tad varam secināt, ka tiesu izpildītājs nevar vērst piedziņu uz intelektuālo īpašumu, tā kā nav atbilstoša likuma, uz kuru mēs varam balstīties.
Tas ir viens no būtiskākajiem pierādījumiem, kas liecina par to, ka tiesu izpildītājiem nav tiesības uz citas personas intelektuālo īpašumu. Kā arī ir citi pierādījumi, kas par to liecina, varat atrast, izlasot referātu.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1208336
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация