Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:202853
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.01.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Kopsavilkums
Analizējot Bulgārijas Republikas tiesu sistēmu esam noskaidrojuši katru tās atsevišķu daļas nozīmi un varam izdarīt secinājumus par Bulgārijas Republikas tiesu sistēmu kopumā.
Bulgārijas Republikai ir trīspakāpju tiesu sistēma. Pirmajā instancē darbojas Militārā tiesa, Rajona tiesa, Reģionālā tiesa un Administratīvā tiesa. Otrajā instancē darbojas Militārā apelācijas tiesa, Apelācijas tiesa, Augstākā administratīvā tiesa, un kā jau iepriekš noskaidrojām, tad arī Rajona tiesa var darboties kā otrās instances tiesa. Trešajā instancē darbojas Augstākā kasācijas tiesa.
No tiesu sistēmas neatkarīgas daļas ir Konstitucionālā tiesa un Šķīrējtiesa pie Bulgārijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras.
Apskatot Bulgārijas Republikas tiesu sistēmu kopumā varam loģiski secināt, ka tās tiesu sistēmas iedalījums un izkārtojums ir loģisks. Katram procesam ir sava vieta tiesu sistēmā. Piemēram, administratīvajiem pārkāpumiem ir sava vieta administratīvajās tiesās, kuras var būt pārsūdzētas Augstākajā administratīvajā tiesā. Tāpat ir ar civillietām un krimināllietām, kuras var tik izskatītās trijās instancēs sākot no Rajona un Reģionālajām tiesām, turpinot ar Apelācijas tiesu un visbeidzot ar Augstāko kasācijas tiesu.
Salīdzinot Latvijas Republikas un Bulgārijas Republikas tiesu sistēmas nākas secināt, ka tās ir ļoti līdzīgas. Apskatot dažādu procesu virzību tiesu sistēmā nākas secināt, ka virzība ir visai līdzīga. Arī administratīvajiem pārkāpumiem ir sava vieta tiesu sistēmā, atšķirība tikai tā, ka administratīvās lietas var tikt izskatītās trijās instancēs turpretī Bulgārijas tiesu sistēmā tikai divās. Arī krimināllietām un civillietām ir sava vieta tiesu sistēmā, kuras var tik izskatītās trīs instancēs gan Latvijas Republikas, gan Bulgārijas Republikas tiesu sistēmā. Arī kara (Latvija) un militārajām (Bulgārija) tiesām ir līdzīga nozīmē abu valstu tiesu sistēmā. Tāpat Konstitucionālajai un Satversmes tiesai ir ļoti līdzīga nozīmē. Tātad var secināt, ka tiesu sistēmas ir ļoti līdzīgas pēc savas būtības un diezgan līdzīgas pat pēc savas hiererhijas.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1328487
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация