Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:951660
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.11.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Raksturojot tiesu sistēmu Latvijā apskatīsim tās rašanās vēsturi un reformāciju sākot no Latvijas brīvvalsts perioda, līdz pat šodienai. Pievērsīsimies to raksturīgākajām funkcijām tiesas iekšienē, ka arī tās mijiedarbību ar likumdošanas varu un izpildvaru. Tiesu sistēmas struktūra, un tās nozīme demokrātiskas valsts pamatā ir pietiekami interesanta tēma, lai to aplūkotu tuvāk. Bet jāņem vērā, ka uzskati par tiesu sistēmu, un jo sevišķi jau par tās varu, ir ļoti dažādi viedokļos un attieksmē, kā arī diemžēl pretrunu pilna pašā iekšienē.

Tiesu struktūra Latvijā un tās īpatnības.

Katrai valstij ir sava tiesu sistēma. Ja valsts grib attīstīties saskaņā ar tiesiskas valsts modeli, tad ir jāveido 3 pakāpju tiesu sistēma. Tikai tā garantē likumības pastāvēšanu, un atbilst tiesiskas valsts interesēm.
Vēsturiski pirmās valstis, kuras atbilda tiesiskas valsts jēdzienam bija anglo-sakšu tiesību sistēmā ietilpstošās Anglija un ASV. Sevišķi svarīgu ieguldījumu šajā ziņā deva ASV – 1787. gada konstitūcija un tās pirmie 10 labojumi, kurus pieņemts saukt par tiesību Bilu. Šī konstitūcija ir stingri ieturēta Montesujē varas dalīšanas teorijas garā, kurš uzskatīja, ka pretstatā absolūtai monarhijai demokrātiskā valstī likumdošanas, izpildu, un tiesu varu realizē trīs dažādas un viena no otras atšķirtas institūcijas.
Turpretim kontinentālajā Eiropā 17., 18. un 19. gs. Pirmajā pusē, bet Krievijā arī vēlāk pastāvēja lielas absolūtās monarhijas ar spēcīgi birokrātiski administratīvo sistēmu. 19. gs. Eiropā notika pāreja no policejiskas valsts uz tiesisku valsti.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1127589
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация