Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:315443
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.05.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1. Tiesu resora amatpersonas un viņu funkcijas.
Tiesu resora amatpersonas pieņem darbā un atlaiž no darba attiecīgās tiesas priekšsēdētājs saskaņā ar likumdošanas aktiem.
Katrā tiesā ir nepieciešams tiesas administrators, kas nodarbojas ar saimnieciskajiem darbiem, gādā par tiesas materiālo nodrošinājumu, piemērotām telpām un kārtību.
Tiesneša palīgi – viņu kompetencē ir nodarboties un veikt pasākumus sakarā ar lietu sagatavošanu izskatīšanai tiesas sēdē. Tiesneša palīgu uzdevums ir atvieglot tiesnešu darbu, viņa uzdevumos ietilpst pieņemt apmeklētājus, pieņemt viņu iesniegumus, kā arī pildīt citus tiesneša dotos uzdevumus.
Starp tiesu resora amatpersonām ir jāmin tiesas konsultants. Viņš ir tā amatpersona tiesā, kas vispārina attiecīgās tiesas tiesu praksi, analizē praksi, kā arī organizē, vada un veic visa veida metodisko darbu tiesā.
Katrā tiesā ir tiesas kanceleja, kuru vada kancelejas pārzinis. Tiesas kanceleja pēc tiesneša rīkojuma izraksta un nosūta pavēstes par tiesājamo, cietušo, liecinieku, ekspertu un citu personu aicināšanu uz tiesas sēdi, kā arī nosūta dažādus nepieciešamos pieprasījumus, paziņojumus, kā arī citus dokumentus sakarā ar tiesas sēdes sagatavošanu. Tā vadībā strādā tiesas sēžu sekretāri un citi kancelejas darbinieki.
Tiesas sēdes sekretārs raksta tiesas sēdes protokolu, tātad sastāda vienu no iztiesāšanas vissvarīgākajiem procesuālajiem dokumentiem.
Tiesas ziņnesis tiesās ir paredzēts tādu uzdevumu veikšanai kā apsūdzības rakstu, dažādu tiesas dokumentu un tiesas pavēstu nogādāšanai adresātam.
Tiesvedības valodas principa ievērošanas nolūkā tiesās ir tiesas tulki. Tulks likumā noteiktajos gadījumos piedalās tiesas sēdēs, kā arī tulko tiesas dokumentus.

2. Augstākās tiesas tiesu palātas un to kompetence.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация