Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:332793
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.06.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

I.Tehnoloģijas Fiber Distributed Data Interface tīkli.

FDDI- tā ir specifikācija, kas sevī ietver 100 Mbit/s tīklu ar marķiera pārraidi topoloģijā gredzens, kas bāzēts uz optisko šķiedru kabeļu sistēmu. Tā ir izstrādāta komitejā ANSI X3T9.5 un publicēta 1986.gadā. Specifikācija paredzēta augstas ražības tīkliem. FDDI nodrošina augsta ātruma sakarus starp dažāda tipa tīkliem. To var izmantot pilsētas mēroga tīklos (MAN): bet šādam tīklam ir ierobežojumi – līdz 100 km. FDDI nevar pretendēt uz WAN. FDDI tīkli var kalpot kā maģistrālais tīkls, kuram var pieslēgt lokālos tīklus ar mazāku ātrumu. LAN, kuram nepieciešams lielāks ātrums datu pārraidei ar lielu caurlaides joslu var izmantot FDDI. Atšķirībā no tīkla 802.5 FDDI izmantojot marķiera pārraidi, marķiera pārtveršanas laiks ir ierobežots (var pārraidīt tik kadrus cik var paspēt). Pabeidzot pārraidi, dators atbrīvo marķieri. Tā kā datoram jāatbrīvo marķieris, var palikt daži kadri kas vienlaicīgi cirkulēs pa rinķi. Tas paskaidro to kāpēc FDDI tīkls nodrošina augstāku ražību nekā tokenring, kas ļauj cirkulēt tikai vienam kadram.
FDDI tīklā topoloģija ir „dubultais gredzens”, kas uztur 500 datorus pie kopējā gredzena garuma 100 km. Datus vienlaicīgi var pārraidīt vairāki datori ar ātrumu 100 Mbit/s. Trūkums ir tas, ka ir iespējama tīkla pārslodze. FDDI izmanto dubultā gredzena marķiera pārraides sistēmu. Trafiks tīklā FDDI sastāv no divām līdzīgām plūsmām, kas kustas pretējos virzienos pa diviem gredzeniem. Viens gredzens ir bāzes, otrs papildinošais. Parasti datus pārraida pa bāzes rinķi. Ja bāzes rinķis ir pārslogots, tīkls automātiski pārkonfigurējas un dati sāk pārraidīti pa papildus gredzenu. Arī atteikuma gadījumā (kabeļa pārrāvums) tīkls automātiski pārkonfigurējas un turpina pārraidi. Apvienotajā rinķī kopējais tīkla garums nedrīkst pārsniegt 200 km, tam nedrīkst pieslēgt vairāk par 1000 datoru. Rādītājiem jādalās uz abu kanālu resursu bāzes. Tātad tīklam jāierobežojas uz 500 datoriem un 100 km kabeļa. Uz katriem 2 km jābūt repīterim. Datorus var pieslēgt pie viena vai abiem rinķiem FDDI. Datori, kas pieslēgti abiem rinķiem tiek saukti par A klases stacijām, bet datori, kas pieslēgti tikai vienam rinķim- B klases stacijas. Ja tīklā notiek kļūme A klases stacijas piedalās tīkla pārkonfigurācijā, bet B klases stacijas nepiedalās.Tīklā FDDI datori var būt punkts- punkts savienojumā ar koncentratoru. Tas nozīmē, ka tīkls FDDI realizēts ar topoloģijām Zvaigzne- Rinķis. Šādam risinājumam ir savas priekšrocības:
• tas atvieglo atteikumu diagnostiku
• izmanto intelektuālo koncentratoru tīkla vadībai un diagnostikai


Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация