Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:160321
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Totalitārisms    4
1.1.  Totalitārisma rašanās    4
1.2.  Totalitārisma raksturīgākās iezīmes    4
2.  Totalitārisma paveidi    6
2.1.  Fašisms    6
2.2.  Nacionālsociālisms    6
2.3.  Komunisms jeb Staļinisms    6
3.  Ideoloģijas nozīme totalitārismā    8
3.1.  Komunisma ideoloģija    8
3.2.  Nacionālisma ideoloģija    8
4.  Totalitārais režīms Latvijā un tā sekas mūsdienās    10
5.  Kāpēc totalitārismam draud bojāeja?    12
  Nobeigums    13
  Izmantotā literatūra    14
Фрагмент работы

Kādam vienmēr ir gribējies būt pārākam pār citiem. Paraugoties vēsturē, mēs redzam, ka dažiem cilvēkiem tas ir izdevies. Viņi ir ieguvuši varu, bet ar kādām metodēm? Tiem, kas grib varu, neinteresē citu cilvēku viedokļi un intereses. Šo varas kāro personu vienīgais mērķis ir būt pārākam pār citiem. Protams, grūti ir iegūt vispārēju varu mierīgā, nevardarbīgā veidā, un tāpēc tas tiek darīts ar piespiedu metodēm – vardarbību, teroru, agresiju. Ir gadījumi, kad valsts iedzīvotāji paši vēlas, lai viņus vadītu spēcīgs, izglītots cilvēks, uz kuru viņi paļaujas un tic, ka viņš uzlabos viņu dzīves apstākļus. Nereti viņi to neapzinās, ka, iegūstot varu, šī autoritāte aizmirsīs cilvēciskās īpašības un pārvērtīsies par zvēru, kurš iznīcinās visu, kas viņam pretosies. Bet tad jau ir par vēlu kaut ko mainīt. Tieši tā notikās Vācijā, kad pie varas tika Ādolfs Hitlers.
Šo tēmu izvēlējos, jo gribēju noskaidrot, no kā rodas šis nežēlīgais režīms un kā tas var pastāvēt. Ar šo darbu vēl gribu izzināt totalitārisma pazīmes, ideoloģiju un to, kā tas izpaudās valstīs caur vēstures notikumiem. Vēl nopietns iemesls šādai tēmai ir tas, ka arī Latvija reiz ir piedzīvojusi šādu slogu, un es vēlējos dziļāk izprast to, kā bija dzīvot tajā laikā.
Vēl varu piebilst, ka totalitārais režīms ir atstājis lielas sekas arī mūsdienās, jo Latvijai dēļ šī „dzelzs priekškara” bija grūti iekļauties Eiropas procesos, bet beidzot tas ir panākts, un nu jau Latvija ietilpst Eiropas Savienībā un šogad pat notiek mūsu valstī NATO samits, un tas, manuprāt, ir liels solis uz priekšu un „dzelzs priekškara” likvidēšanā.
Totalitārisms-politiskais režīms, kuru raksturo varas galēja centralizācija un koncentrācija valsts vadoņa rokās. Šo režīmu raksturo arī izpildvaras visvarenība, kas balstās uz militārismu, represīviem orgāniem un ārpus tiesas represijām. Tautas pārstāvniecību institūcijas lielākoties vai nu nepastāv, vai pastāv tikai formāli. Ekonomika, kultūra, izglītība un komunikācijas ir valsts kontrolētas un regulētas. Raksturīgākie totalitāro režīmu piemēri ir fašistiskie režīmi Vācijā un Itālijā , Staļiniskais režīms PSRS, Mao Dzeduna režīms Ķīnā. Tas būtu arī kā labs uzskates līdzeklis totalitārisma pazīmju labākai izprašanai. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация