Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:518493
 
Оценка:
Опубликованно: 17.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Totalitārisms ir tāds politisks režīms, kur valsts savai kontrolei, izmantojot varmācīgas metodes- represijas un teroru- pakļauj pilnīgi visas dzīves sfēras, ierobežojot cilvēka tiesības un brīvību. Antidemokrātiska politiskā iekārta. Specifisks politiskās sistēmas varas realizēšanas režīms. Šim politiskajam režīmam ir raksturīga absolūta, vispārīga, totāla sabiedrības un cilvēka dzīves kontrole. Sabiedrībai ar varu tiek uzspiesta konkrēta ideoloģija un aizliegta opozīcija. Totalitāram režīmam ir raksturīga vienpartijiska politiskā sistēma, kur valda absolūtu patiesību uzspiešana sabiedrībai. Ideoloģija tiek pacelta zinātnes līmenī (marksisms), bet citāda politiskā doma tiek apspiesta, vajāta, izmantojot teroru un represijas.
Politiskā vara balstās uz varmācīgām metodēm. Valsti raksturo augsts politizācijas līmenis un militāras tendences. Valsts vara ir maksimāli centralizēta un birokratizēta. Tas ļauj sekmīgi realizēt cilvēku, atsevišķu personu politisko izsekošanu un novērošanu, izmantojot represijas un pārkāpjot cilvēka tiesības. Maksimāli tiek ierobežota politiskā brīvība, arī preses brīvība un ticības brīvība. Stingri tiek kontrolēti masu saziņas līdzekļi. Sabiedrība kļūst noslēgta no pārējās pasaules, tā norobežojas ar „”dzelzs aizkaru”.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация