Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:832434
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.03.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Nacisms    4
1.1.  Nacisma vienpartejiskā sistēma    4
1.2.  Hitlera vienpersoniskā vara    5
1.3.  Represijas un genocīds    6
1.4.  Ideoloģijas propaganda    7
  Komunisms    9
2.1.  Vienas partijas valsts    9
2.2.  Staļina terora vara    10
2.3.  Komunisma propaganda    11
2.4.  Antisemītisms, represijas Padomju Savienībā    12
  Kopsavilkums    13
  Secinājumi    14
  Izmantotās literatūras saraksts    16
  Izmantoto saišu saraksts    16
Фрагмент работы

Secinājumi
Abām totalitārisma formām ir raksturīgs vadonis, līderis – diktators. Nacistiskajā Vācijā tas ir Ādolfs Hitlers, Ļeņins valda PSRS, taču pēc viņa nāves amatā stājas Josifs Staļins. Abi šie cilvēki ir harizmātiskas personas ar labām oratora spējām, kas ir ļoti nepieciešams, lai būtu viegli pārvaldīt ļaužu masas (nevis šķiras). Šie diktatori savas valdīšanas laikā kategoriski noliedza demokrātiju. Relatīvi vieglāk kādu no totalitārisma veidiem ir īstenot sabiedrībā ar lielāku iedzīvotāju skaitu. Mūsdienās var minēt Kubu ar 11,3 miljoniem iedzīvotājiem un Ziemeļkoreju ar 23,3 tūkstošiem kā totalitārisma piemēru.
Abi augstāk minētie līderi valdīja ar terora palīdzību. Nacistiskā Vācija to īstenojot „tīrot” rasi, tie veidoja holokaustu – nogalināja ebrejus. Hitlers uzskatīja, ka ebreji ir vainīgi pie visām pasaules problēmām, piemēram, par Pirmo un Otro pasaules karu, un izraisīs arī Trešo, ja tie laicīgi netiks apturēti. Staļins arī vērsās pret ebrejiem, taču to tik ļoti neafišēja, nav pat saglabājusies neviena viņa izdota rakstiska pavēle par ebreju nogalināšanu. Taču komunistu līderis veica masu deportācijas, par lielākajām Latvijā ir uzskatāmas 1941. un 1949. gada izsūtīšanas. Tāpat viņš izveidoja mākslīgu badu Ukrainā no 1932. līdz 1933. gadam, kad no šajā valstī neko neieveda – nekādus graudus, kukurūzu u.tml pārtikas produktus – bojā gājušo skaits sasniedza 7 miljonus. Nāves iemesli bija visdažādākie – miršana bada nāvē, kanibālisms, dažādas ar gremošanas sistēmu saistītas infekcijas, arī pašnāvības u.c. Cilvēki, manuprāt, galvenokārt ebreji dzīvoja pastāvīgās bailēs, jo tos vēlējās iznīcināt no visām pusēm, tiesa gan, viņiem pašiem nešķita, ka tie ir sliktāki par pārējiem.
Būtisks totalitārisma elements bija propaganda. Tas nozīmē, ka visa informācija, kas parādās presē, radio vai televīzijā ir iepriekš pārbaudīta, tā bloķēja ziņas no citām pasaules valstīm. Padomju Savienība saviem iedzīvotājiem sludināja, ka nacisms un fašisms ir slikts, tas degradē cilvēkus u.t.t., savukārt nacisti un fašisti saviem atbalstītājiem skaidroja, ka situācija ir pretēja. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация